Mehmet Metiner: Rıza Sarraf bizim umurumuzda değil

CNN Türk ekranlarına konuk olan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "Rıza Sarraf bizim umurumuzda değil" şeklinde konuştu.

Mehmet Metiner: Rıza Sarraf bizim umurumuzda değil
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
27 Kasım 2017 Pazartesi 21:27

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunumuyla ekrana gelen 'tarafsız bölge' programına konuk olan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "Rıza Sarraf, bizim umurumuzda değil" dedi. 

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, "Siyasi çerçevenin içini iyi doldurmamız gerekirken bir de hukuki boyutunu iyi değerlendirmeliyiz. Amerikan yargısı salt hukuku eksen alan bir mülazayla hareket eden bir yargı değil. Öyle olsa Guantanamo olmazdı. Amerika, gücün egemen olduğu, gücünde hukuku belirlediği bir devlet.Şimdi biz Türkiye’de olup bitenleri anlamadan Amerikan yargısının neden devreye sokulduğunu anlayamayız. Bir gezi süreci, 17-25 Aralık'ta devreye alınan PKK. Sonrasında 15 Temmuz. Bütün bu operasyonlarda başarılı  olunmuş olsaydı zaten bu yargılama süreçlerine gerek kalmazdı." ifadelerini kullandı.

'AMERİKA TÜRKİYE'YE SİYASİ OPERASYON ÇEKİYOR'

15 Temmuz'un akamede uğratılmasından dolayı Amerika'nın Türkiye'ye siyasi operasyon çektiğini belirten Metiner sözlerine şöyle devam etti,  "Türk milleti şunu görsün darbenin arkasında kim var, Fetullah Gülen denilen Deccal var. Kim tarafından korunup kollanıyor ve nerede yaşıyor? Bu terörist elebaşının dokunulmazlığı nereden geliyor? Rıza Sarraf’ın yargılanması gerektiğini düşünen Amerika, Fetullah Gülen denilen Deccal'ın Türkiye’de yargılanması gerektiğine inanmıyor. Biz 15 Temmuz darbe girişimini akamete uğrattığımız için bir nevi cezalandırılmaya çalışılıyoruz. Amerika’nın yargılamada ki amacı bu. Biz Türkiye yargılanıyor derken, siyaseten operasyon çekiliyor derken bunu kastediyoruz. Bu siyasi boyutu. Yapılan Amerika tarafından Türkiye’ye çekilen siyasi operasyondur." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan’ın bu siyasi operasyonun varmak istediği noktası neresidir sorusuna, Mehmet Metiner, “Amerika’nın yaptıklarının hiçbirisinin Türkiye’den bağımsız olduğuna inanmıyorum. Kim dudak altından veya üstünden gülerse gülsün. O onların sorunu.Amerika Suriye’nin Kuzey’inde ‘bir terör koridoru oluşturmaya çalışıyor.’ Bunu Türkiye’ye karşı yapmaya devam ediyorsa bunun Amerika’daki yargılama olayından bağımsız olduğunu düşünmek ne Amerika ne de Türkiye gerçekliğiyle açıklanabilir." dedi.

"15 TEMMUZ HALA DEVAM EDİYOR"

15 Temmuz'un hala devam ettiğinin altını çizen Metiner, "Amerika’nın amacı Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye’ye diz çöktürmektir. Rıza’ya ceza verilmiyor zaten. Rıza Sarraf zaten bizim umurumuzda değil. Şimdi burada Türkiye’ye hasmıhane bir tavır içinde olan iki örgüt var. Amerikan bayrakları altında korunup kollanıyor. Bu örgütler biri PKK diğeri de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ). 17 – 25 Aralık tapelerinin Amerikan yargı sistemi içine nasıl monte edildiğini göreceğiz. Bu siyasi bir operasyondur dediğimde kastettiğim budur. Yoksa Rıza Sarraf’a ceza verilmiş verilmemiş. Hukuki boyutuna gelirsek, Türkiye bilerek isteyerek Amerika’nın İran ambargosunu deldi. Sana ne? Bu Birleşmiş Milletler kararı mı? Hayır. Amerika bir ülkeye ambargo kararı aldı diye Türkiye bu karara uymak zorunda mı? Biz Pensilvanya mıyız? Amerika’nın bir eyaleti miyiz?" şeklinde konuştu. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Hilmi goltas En beğenilen yorum
Sayin vekilim bize zaraf kılıcdaroglu nun dekontu umrumuzda deyil ekonomi felç insanlar ekmek peşin de ben iki tane çocuk okutuyorum bitigiz yani acilen ekonomiye çözüm saygilar vekilim