Mehdi Eker: Türkiye'de Kürt sorunu değil, Kürtlerin PKK sorunu var

Habertürk Tv'de ekrana gelen Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Mehdi Eker, ''Türkiye'de Kürt sorunu değil, Kürt'lerin PKK sorunu var.'' dedi.

Mehdi Eker: Türkiye'de Kürt sorunu değil, Kürtlerin PKK sorunu var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
24 Mayıs 2018 Perşembe 21:16

''KÜRT SORUNUNUN OLUŞTULMASINDA EN BÜYÜK PAY SAHİBİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ'DİR''

Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, '' Türkiye'de bir Kürt sorunu varsa bu sorunun oluşturulmasında en büyük pay sahibi Cumhuriyet Halk Partisi'dir'' açıklamasını yaptı. 

''KÜRT KARDEŞLERİMİZLE İLİŞKİMİZ SEÇİME YÖNELİK DEĞİL''

Kübra Par'ın ''Doğu ve Güneydoğu bölgelerine karşı birçok siyasi parti strateji geliştiriyor. Muhalefet bölgeye bu kadar yoğunlaşmışken AK Parti'nin geri de kaldığını düşünüyor musunuz?'' sorusuna Eker, ''Düşünmüyorum çünkü bizimkisi seçimlik değil. Bizim ilişkilerimiz Kürt kardeşlerimiz ile seçime dönük değil. Muhalefet seçim pragmatizmi içinde.'' yanıtını verdi.

''KÜRT SORUNU YOK, KÜRTLERİN PKK SORUNU VAR''

Kürt sorunu 2015'ten önce vardı diyen Mehdi Eker, '' AK Parti ile birlikte Türkiye'de bu sorun farklı bir noktaya taşındı. Kimliğin tanınmasına ait, kültürün  yaşatılmasına ait en önemli unsuru olan dilin serbestleştirilmesine ve buna ait devletin birçok kurumunda birçok icraat yapılmasıyla birlikte bu sorun artık eski, bildiğimiz sorun olmaktan çıktı.'' yanıtını verdi.

''KÜRTLERİN PKK SORUNU VAR''

Kübra Par'ın 'Kürt sorunu var mıdır?' sorusuna Eker, ''Efendim PKK sorunu var. Elbette ki bütün toplumun demokratikleşme ve sivilleşmeyle ilgili beklentiler ve istekler var. Benim de bir Kürt olarak isteğim var. AK Parti de bunun için mücadele ediyor. Kimlik ile tarif edilen sorun o manada yoktur.'' cevabını verdi.

Açıklamalarını video halinde izleyebilirsiniz:

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar