Meclis Başkanı Şentop’tan, Yunanistan’a tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Yunanistan’ın Batı Trakya kararına tepki gösterdi. Şentop, “Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz” dedi.

Meclis Başkanı Şentop’tan, Yunanistan’a tepki
Son Güncelleme: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 23:19
22 Mayıs 2021 Cumartesi 23:16

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Şentop, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: “Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz; bu tür yaklaşımlar bugüne kadar başarısız oldu, bundan sonra da başarısız olmaya mahkumdur. Batı Trakya'daki Müslüman Türkler Yunanistan'ın kararıyla varlık kazanmış değildir.”

Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz; bu tür yaklaşımlar bugüne kadar başarısız oldu, bundan sonra da başarısız olmaya mahkumdur. Batı Trakya'daki Müslüman Türkler Yunanistan'ın kararıyla varlık kazanmış değildir.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA KINADI

Dışişleri Bakanlığı da Yunanistan'a tepki göstererek, "Yunanistan'ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

TÜRK ÇOCUKLARINA "YUNAN ÇOCUKLARI" DEMİŞTİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenci ve anaokulu öğretmenleri ile gerçekleştirdiği video konferansta "Pomakohoria" (Pomak köyleri) ve azınlık Türk çocuklarına "Ellinopula" (Yunan çocukları) ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar