için kaldı

Meclis Başkanı kim olacak?

AK Parti tarafından İstanbul adayı gösterilen Binali Yıldırım’ın istifa etmesinden sonra yerine kimin geleceği merak konusu oldu. CHP adayını belirlerken gözler AK Parti’ye çevrildi.

Meclis Başkanı kim olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
21 Şubat 2019 Perşembe 13:52

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın istifası sonrası yerine Celal Adan vekalet ediyor. TBMM’nin yeni başkanı için süreç devam ediyor. CHP’nin adayı Grup Başkan Vekili Engin Altay olurken gözler AK Parti’ye çevrildi. CNN Türk muhabiri Murat Pazarbaşı’nın haberine göre, Bugün AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, milletvekillerini grup toplantısı için Meclis’e davet etti. Toplantı AK Parti grup salonunda kapalı şekilde saat 12'de başladı. AK Parti grubu Meclis başkan adayına ilişkin temayül yoklaması yapacak.

Şentop, Yazıcı ve Bostancı'nın adı geçiyor

AK Parti kulislerinde ve Ankara kulislerinde konuşulan, öne çıkan bazı isimler var. Bunların içerisinde mevcut Meclis Başkan Vekili Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı var. Yine telaffuz edilen bazı isimler var. Bugün AK Parti grubunda bu isimlere ilişkin temayül yoklaması yapılacak. Milletvekillerine görüşleri sorulacak ve o görüşler sonrasında çıkan isim, bir kez daha Cumhurbaşkanı ve kurmayları tarafından değerlendirildikten sonra AK Parti'nin Meclis başkan adayını belirlemesi bekleniyor.

MHP'nin de AK Parti'nin Meclis Başkan adayını desteklemesi söz konusu olacak. AK Parti Grubu'nda bugün temayül yoklaması kapalı olarak gerçekleşecek. Yarın da kuvvetle muhtemel AK Parti'nin Meclis Başkanı adayının başkanlık için başvurusu yapması bekleniyor. Pazar günü de Meclis'te Genel Kurul'da Meclis Başkanlığı için seçim yapılacak. AK Parti'nin yapacağı temayül yoklamasında çıkacak isim bir kez daha AK Parti'nin ilgili kurumlarında netleşecek.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar