için kaldı

Maymun çiçeği aşısına ilk onay AB'den: DSÖ 'acil durum' ilan etmişti

Dünya Sağlık Örgütü’nün maymun çiçeği virüsüne ‘acil durum’ ilan etmesinin ardından Avrupa Komisyonu da adım attı. AB Komisyonu, virüse karşı geliştirilen Imvanex aşısına satış izni verdi. Onayın verildiğini Danimarka merkezli biyoteknoloji şirketi Bavarian Nordic duyurdu.

Maymun çiçeği aşısına ilk onay AB'den: DSÖ 'acil durum' ilan etmişti
Son Güncelleme: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 13:11
25 Temmuz 2022 Pazartesi 13:09

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hızla yayılan maymun çiçeği virüsüne karşı dünya genelinde ‘acil durum’ ilan etmişti. DSÖ cumartesi aldığı kararla, maymun çiçeği virüsünün yayılmasını ‘endişe verici acil durum’ olarak tanımlamıştı. Kuruluşun bu kararı, virüsün yayılmasına karşı eşgüdümle müdahaleyi kolaylaştırıyor.

DSÖ'den sonra Avrupa Birliği Komisyonu da acil durum için adım attı. AB, maymun çiçeği hastalığı için ‘acil durum’ ilan edilince virüse karşı geliştirilen aşıyı onayladı. Diken'de yer alan habere göre AB Avrupa Komisyonu virüse karşı geliştirilen Imvanex aşısına satış izni verdi. Onayın verildiğini Danimarka merkezli biyoteknoloji şirketi Bavarian Nordic duyurdu.

DAHA ÖNCE ABD VE KANADA DA İZİN VERMİŞTİ

AB daha önce aşının sadece çiçek hastalığına karşı kullanılmasına izin veriyordu. ABD ve Kanada ise aşının maymun çiçeği virüsüne karşı kullanılması için daha önce izin vermişti.

Bavarian Nordic’in CEO’su Paul Chaplin “Onaylı bir aşının varlığı ülkelerin yeni çıkan hastalıklarla mücadelede hazırlık seviyesini artırabilir. Ancak bu sadece yatırım yapılması ve biyolojik hazırlık için yapısal planlamayla sağlanabilir” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar