için kaldı

Mansur Yavaş şirketlerin tasfiyesi talimatı verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdiğini, yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiyelerin gerçekleşeceğini söyledi.

Mansur Yavaş şirketlerin tasfiyesi talimatı verdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Nisan 2019 Pazar 16:45

Mansur Yavaş başkanlığında toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Mümin Altunışık söz aldı.

Altunışık, AK Parti ve MHP gruplarının, 'belediye şirketlerinin şeffaf yönetilmesi ve denetlemesine' ilişkin verdikleri teklifin oylanmadan reddedildiği gerekçesiyle tutanağın oylanmasına karşı çıktı.

Dünkü konuşmasında Yavaş'ın 'birlik ve beraberlikten' söz ettiğini anımsatan Altunışık, tekliflerinin oylanmamasının 'görevi kötüye kullanmaya' gireceğini söyledi.

Yavaş da tutanakta maddi bir hata varsa düzeltebileceklerini belirterek, "Siz şöyle bir önerge de verebilirsiniz, 'Bundan sonra Mansur Yavaş idare etmesin çoğunluk var' diyebilirsiniz. Zarar eden şirketlerin yöneticilerinin görevine devamını istiyorsunuz. Belediye başkanının temsiliyet yetkisini kimse alamaz, bunu bana Ankara halkı vermiştir" dedi.

Mal kaçırmadıklarını, belediyeye çökmek gibi bir amaçlarının olmadığını vurgulayan Yavaş, göreve geldiğinden beri atama yapmadığını, bir tane bile işçi çıkarmadığını ifade etti.

Yavaş, belediye şirketleriyle ilgili, "Şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdim. Yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiye edeceğiz. Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalelerini belediye kendisi yapacak. Hiçbir şekilde işçi çıkarmadan o işçilerin devrini sağlayacağız. Şirketlere ihale vermek suretiyle, onların da başkalarına ihaleyi vermesinin önüne geçiyoruz" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar