için kaldı

Maltepe’de 1 Mayıs kutlamaları

Maltepe Miting Alanı’nda yapılacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları sona erdi.

Maltepe’de 1 Mayıs kutlamaları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Mayıs 2018 Salı 12:36

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamaları Maltepe Miting Alanı’nda başladı. Miting alanına çıkan yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Piri Reis Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nın kesiştiği yol araç trafiğine kapatıldı.  Miting alanın girecek gruplar flama ve pankartlar taşıyarak hazırlık yaptı. Miting için alana gelen vatandaşlar polisler tarafından aranarak alana alındı.

Alan çevresinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken polis helikopteri de alan üzerinde uçarak denetim yaptı. Beşiktaş'ta toplanarak Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 15 kişilik gruba polis müdahale etti. Taksim’e çıkan tüm yollar kapatıldı.

DİSK kortejinin pankartını taşıyanlar arasında, 22 Temmuz 1980’de öldürülen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler de vardı. Nilgün Türkler, 1 Mayıs 1977’de ölenleri saygıyla andıklarını, Taksim’in 1 Mayıs alanı olması gerektiğini söyledi.  Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakan ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunan DİSK üyeleri daha sonra Kazancı Yokuşu’na giderek karanfil bıraktı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

 TAKSİM MEYDANI KAPATILDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı giriş ve çıkışlara kapatıldı. Meydan polislere kalırken, binlerce kişinin her gün ziyaret ettiği meydan boş kaldı. Taksim Meydanı'nın yanı sıra İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı da sessizliğe büründü. Sendika temsilcileri Taksim Anıtı'na çelenk bıraktı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar