için kaldı

Maliye Bakanı Ağbal'dan 'taşeron' açıklaması

Maliye Bakanı Ağbal, taşeron işçilere kadro düzenlemesi için, "İnşallah, düzenlemeyi yılbaşından önce hayata geçireceğiz." dedi.

Maliye Bakanı Ağbal'dan 'taşeron' açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
20 Aralık 2017 Çarşamba 21:26

Maliye Bakanı Ağbal, taşeron işçilere kadro düzenlemesi için, "İnşallah, düzenlemeyi yılbaşından önce hayata geçireceğiz." açıklamasında bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tasarının üçüncü maddesinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Varlık Fonu'nun Başbakanlığa bağlı olduğuna dikkati çeken Ağbal, fonun yatırım programının hazırlanması ve organizasyon yapısının oluşturulması konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Ağbal, 2018 yılı için 20 bin öğretmen atamasının planlandığını anımsatarak, 2018'deki toplu sözleşmeyle öğretmenlerin refahının artacağını dile getirdi.

BAKAN AĞBAL'DAN BİTCOİN AÇIKLAMASI

Bitcoin ile ilgili bir soru üzerine Ağbal, "Bitcoin konusunda gerek Merkez Bankası gerek Hazine Müsteşarlığı gerek Sermaye Piyasası Kurulu gerekse Maliye Bakanlığı, bu konuyu teknik açıdan çalışıyorlar. Bir noktaya geldiğinde kurumlar arası ortak bir değerlendirme yaparak, bu konudaki hem hukuki altyapıyı hem de bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaparız." şeklinde konuştu.

"TAŞERON DÜZENLEMESİNİ YILBAŞINDAN ÖNCE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Taşeron işçilere yönelik yapılacak düzenlemeyle ilgili soru üzerine de Ağbal, şunları söyledi:

"Şu anda taşerondan kamuya geçiş ile ilgili düzenleme konusunda Çalışma Bakanlığımızla birlikte iki bakanlık, yoğun bir şekilde çalışıyor. Çalışmalar teknik olarak hemen hemen tamamlandı. Ana parametrelerle ilgili kararlar da oluşturuldu. İnşallah tüm taşeron firmalarda çalışan vatandaşlarımızın, bekledikleri ve bir an önce de hayata geçmesini istedikleri bu düzenlemeyi yılbaşından önce hayata geçireceğiz." 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar