Liderlerden bayram mesajı

Kurban Bayramı nedeniyle liderler bayram mesajı yayımladı.

Liderlerden bayram mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
21 Ağustos 2018 Salı 09:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

ERDOĞAN: BAYRAMIN KURTULUŞUMUZA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

 Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Aziz Milletim,

Sevgili Kardeşlerim,

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.

Bizleri bir Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum. Bayramın sizlerle birlikte tüm İslam Alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Rabbimizin müjdesi olan Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketinin sıkıntılarımızdan kurtuluşumuza vesile olmasını diliyorum.

Türk Milleti, iyi günde de, kötü günde de birlik olabilme, kenetlenebilme, tek yürek, tek yumruk gibi hareket edebilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır ayakta kalmayı başarmıştır.

Nitekim, son yıllarda karşılaştığımız her saldırıyı, her darbe girişimini, her tuzağı bu sayede bertaraf ettik.

Hamdolsun, bugün de milletimiz aynı erdemli tavrı gösteriyor. Kurban Bayramımızın hemen ardından 947’nci yıldönümünü bizzat yerinde idrak edeceğimiz Malazgirt Zaferimizden bu yana, nice badirelere göğüs germiş bir milletiz.

Özgürlüğümüzün sembolleri olan ezanımıza ve bayrağımıza yönelik her saldırıya aynı azim, kararlılık ve dirayetle karşılık verdik.

Önümüzdeki hafta 96. yıldönümüne ulaşacağımız 30 Ağustos Zaferi de, vatanımıza sahip çıkma irademizin tezahürlerinden biriydi.

15 Temmuz’da, maziden atiye kurduğumuz köprüyü ve coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı canımız pahasına koruma kararlılığımızı bir kez daha gösterdik.

Ekonomimize yönelik saldırının, doğrudan ezanımıza ve bayrağımıza yönelik saldırılardan hiçbir farkı yoktur.

Amaç aynıdır. Amaç, Türkiye’yi ve Türk Milletini dize getirmektir, esir almaktır. Biz, boynuna boyunduruk vurulmasındansa boynunun vurulmasını tercih eden bir milletiz.

Terör örgütleriyle, içimizdeki ihanet çeteleriyle, binbir hileyle, desiseyle, tuzakla çökertemedikleri Türkiye’yi, döviz kuruyla pes ettireceklerini sananlar, yanıldıklarını pek yakında göreceklerdir.

Allah’ın izniyle, ülkemiz bunların hepsinin de üstesinden gelecek güce, imkana, dirayete sahiptir.

Yeter ki biz BİR olalım, İRİ olalım, DİRİ olalım, KARDEŞ olalım, hep birlikte TÜRKİYE olalım.

Bu vesileyle, Hac farizasını yerine getirmek için mübarek topraklarda bulunan kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Filistin’den Suriye’ye, Güney Asya’dan Türkistan’a kadar dünyanın pek çok yerinde zulüm altında inleyen tüm mazlumların kurtuluşu için Rabbimize dua ediyorum.

Araçlarıyla yollara çıkan tüm kardeşlerimden dikkatli olmalarını, hız sınırlarına riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını, uykusuz direksiyon başına geçmemelerini; velhasıl trafik kurallarına harfiyen uymalarını istiyorum. Bayram sevincimizi matem havasına büründürmemek için, lütfen hepimiz üzerimize düşenleri yapalım.

Kurban Bayramının gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, ülkemize aydınlık getirmesi dileğiyle, bir kez daha sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Kalın sağlıcakla”

KILIÇDAROĞLU: İSLAM DÜNYASININ İÇİNDE BULUNDUĞU TABLO, BAYRAMLARIN MANEVİ İKLİMİNİN ÇOK UZAĞINDA

CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu’nun mesajı ise şöyle:

“Bayramlar, Sevgili Peygamberimizin “Öksüz ve yetimleri koruyan, yoksulun yanında olan ve yoksulluğu yenmek için mücadele eden, yalan söylemeyen, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı önceleyen, adaletle yöneten” hayatını bizlere hatırlatır

O'nun için bayramlar “Yardımlaşmanın ve dayanışmanın, sulhun ve kardeşliğin, sevincin ve huzurun” özel günleridir. Bu bağlamda yılın diğer günlerinde de “Nasıl olmamız, davranmamız, hükmetmemiz” gerektiğinin kurallarını içerir bayram günleri. Ancak İslam dünyasının içinde bulunduğu tablo, bayramların maddi ve manevi ikliminin çok uzağında.

Dayanışma duygusundan uzaklaşmış, yoksulluk ve gelir dağılımı eşitsizliği kronikleşmiş, üstüne barut ve kan kokusu çökmüş, kendi aralarındaki anlaşmazlıkları kökleşmiş, demokrasinin ve insan haklarının evrensel kuralların uzağında bir İslam dünyası gerçeği duruyor önümüzde. Yurtlarından ayrılmak zorunda kalan milyonlarca Müslüman, demokratik ülkelerde yeni bir gelecek kurmanın peşinde; ülkelerinde kalmayı seçenler, yıllardır huzur içinde bir bayram kutlayamamış olmanın hüznünü yaşıyor.

İslam dünyasının bu üzüntü verici hali, büyük ölçüde ülkemiz için de geçerli. Türkiye, toplumun tüm kesimlerine yönelik eşit ekonomik imkanların olmadığı, “kayırmacı ve yandaşçı” uygulamalar nedeniyle adaletli bir ekonomik hayatın bulunmadığı, liyakat dışı uygulamalarla istihdam olanaklarının kısıtlandığı, bilimsel çağdaş, laik eğitimden ve bu eğitim anlayışının dayandığı “eğitimde fırsat eşitliği” ilkesinden uzaklaşıldığı, yoksulluğu yenmek değil, yoksulluğu yönetmek/büyütmek amaçlı programlarının öne çıktığı, topladığı vergilerin hesabını vatandaşına vermeyen, hakkındaki uluslararası yolsuzluk algısı güçlü, Medya Özgürlüğü ve Hukukun Üstünlüğü Endekslerinde son sıralarda bulunan bir ülkeye dönüşmüş durumda. Üstelik, toplumun dar gelirli grupları üzerindeki etkileri gün geçtikçe artacak olan bir krizle karşı karşıyayız. Kamuoyundaki algının aksine bu kriz tek başına bir ekonomik kriz değil, siyasal bir krizdir. Çünkü Türkiye yönetilememektedir, Türkiye savrulmaktadır.”

 BAHÇELİ: ÖNÜMÜZDEKİ GÜLER ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK

Bayram namazı sonrası konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifadeleri ise şöyle:

“Bu bayramın milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Önümüzdeki günler inşallah çok daha güzel olacaktır. Birleşme, bütünleşme, huzur ve istikrar bu bayram vesile olacaktır”

AKŞENER: MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Twitter hesabında şu paylaşımda bulundu:

“Kurban Bayramınızı tebrik ediyor; milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

PERİNÇEK: VATAN SAVAŞINDA BAYRAM KUTLAMASI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bayram mesajı da şu şekilde:

“Vatan Savaşında bayram kutlaması

Kaç bayram oldu, Vatan Savaşı koşullarında kutluyoruz.

Savaşlar bir acayip. Kitaplarda okuduğumuz, filmlerde seyrettiğimiz zaman ne büyük fedakârlıklar, ne derin acılar ve ne güzel zafer sevinçleri görüyoruz. Ama yaşarken hayat her şeyiyle devam ediyor ve hepimiz o hayatın içindeyiz. Bu arada cephe haberleri günlük haberlere dönüşüyor, al bayraklı tabutlar, günlük hayatın bir parçası haline geliyor.

ABD, İsrail ve Yunanistan donanmaları, Türkiye’ye Doğu Akdeniz’den namlularını gösteriyor. O namlular filmlerdeki gibi izleniyor. AB’nin 6. Filosuna ve İsrail zırhlılarına çocukların oyuncak savaş gemilerine bakar gibi bakıyoruz. Savaşın olağanüstülüğü ile günlük hayatın olağanlığı arasındaki çelişme cephede bir başka yaşanıyor, cephe gerisinde bir başka.

MEHMETÇİKLE VE POLİSİMİZLE YÜREK YÜREĞE

Her bayramın alışılmış kutlamaları vardır. Ama şimdi köyümüzde, kentimizde, gurbette, nerde olursak olalım Vatan Savaşı mevzilerinde bayram yapıyoruz.

 

Bugün paylaştığımız sevinç, cepheden gelen sevinçtir. Bugün hepimizin yüreğini yakan acılar ise, yine cepheden gelen acılardır. Mehmetçikle ve polisimizle birlikte aynı gemideyiz. Savaşta hangi mevzide olduğumuzu belirleyen denek taşı budur. Yürekler, Mehmetçikle, Polisimizle ve Köy Korucumuzla birlikte çarpıyor. Birbirimizi kucaklarken, Mehmetçiği kucaklıyor duygusu içindeyiz. Hepimiz savaş mevzisinde olanları kucaklıyoruz. Bugün bayram, Vatan Savaşının duygularını ve sorumluluklarını paylaşmaktır.

İNSANLIKLA OMUZ OMUZA

Türkiye bugün tıpkı İstiklâl Savaşındaki gibi bütün insanlık namına savaşmaktadır ve bütün insanlıkla birleşmiştir. Maduro, Hamaney, Beşar Esad, İbadî, Katar Şeyhi El Sani, Şi Cinping, Putin, Merkel, Macron, Doğudan Batıya bütün iklimlerin devletleri ve halkları Türkiye’nin yanında. Bayramımız artık bağımsızlık, özgürlük, zenginlik isteyen bütün insanlığın bayramıdır. Bu da bize güven vermektedir.

ZAFER BAYRAMLARINA EL ELE

Türkiye, bu savaştan zaferle çıkacaktır.

Vatan Savaşımız, milletin büyük güçlerini birleştirdi.

Vatan Savaşımız, bizi büyük insanlıkla da birleştirdi.

Birleşmenin ve zaferin anahtarı, Vatan Mevzisinde kararlı mücadeledir.

Bu koşullarda zafer bizimdir ve zafer bayramları bizimdir.

Ufuklara umutla ve güvenle bakıyoruz.

Umutları ve güveni paylaşmak, bugünün bayram sevincidir

Bayramınız kutlu olsun!”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar