için kaldı

Liderler saldırıyı kınadı

Yeni Zelanda’da iki camiye cuma namazı sırasında saldırı düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu, Akşener ve Karamollaoğlu saldırıyı kınadı.

Liderler saldırıyı kınadı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
15 Mart 2019 Cuma 13:11

Yeni Zelanda’da cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda birçok kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Liderler meydana gelen saldırıyı kınadı.

 “İslam düşmanlığı toplu katliam boyutuna ulaştı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu için Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Erdoğan burada Yeni Zelanda’da meydana gelen saldırıyı kınadı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Yeni Zelanda'da cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum.  Dünyada yükselişi seyreden İslam düşmanlığı bireysel taciz çizgisini geçerek, toplu katliam boyutuna ulaşmıştır. Saldırının uzun bir planlamanın ve motivasyonun sonucu olduğu dolayısıyla fevri bir davranış denilerek geçiştirilemeyeceği bellidir. Ülkemizi, milletimizi ve şahsımı da hedef alan katilin temsil ettiği anlaşın batı toplumlarını da kanser gibi ele geçirmeye başladığı açıktır.

Kaldı ki ülkemi dahi Anadolu ve Batı olarak ayırmak suretiyle orada da kendine has değerlendirmeler yapan bir katil var. Şayet önlem alınmazsa bu saldırıların yenilerinin eklenmesi kaçınılmazdır. Tüm dünyayı, özellikle Batı ülkelerini insanlığın tamamını tehdit eden bu tehlikeli gidişe karşı süratle tedbir almaya davet ediyoruz.”

“Tablo insanlık vicdanını harap etmiş, hüsrana sürüklemiştir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli saldırıyla ilgili tablonun insanlık vicdanını harap ettiğini söyledi.

Bahçeli Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:

“Gün geçmiyor ki, mukaddesatımıza saldırılmasın, mukadderatımız hedef alınmasın, milli ve manevi değerlerimiz saldırıya uğramasın. Türk ve İslam düşmanları gözlerini kan bürümüşçesine kötülük saçıyor, kan döküyor, barbarlıkta sınır ve eşik tanımıyorlar.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Cuma Namazı esnasında iki camiye düzenlenen terörist saldırıda sayıları elliye ulaşan kişi hayatını kaybetmiş, bir o kadarı da yaralanmıştır. Tablo korkunçtur ve tablo insanlık vicdanını harap etmiş, hüsrana sürüklemiştir.

Camilerimize kast eden, Müslümanlara acımasızca ölüm yağdıran teröristin tam bir Türk ve Türkiye düşmanı olduğu, özellikle sosyal medyasından kudurmuş gibi ülkemize yönelik tehditler savurduğu bellidir, belgelidir, deşifre edilmiş hali bilinmektedir.

Katil(ler) ile yardım ve yataklık yapan mihrakların dökülen kanların bedelini ödemeleri adalet ve insanlık adına derhal sağlanmalıdır. Yeni Zelenda Hükümeti bu kapsamda birinci derecede sorumludur.

Irkçılığın geldiği aşama korkunç seviyelerdedir. Türk ve İslam değerlerini hedef alan teröristlerin karanlık emelleri alarm verici düzeydedir. Ümit ederim ki,ülkemizde inançlarımızla alay edip karalamaya teşebbüs eden çevreler mezkur terör saldırısından ders alır, sonuç çıkartır.

Yeni Zelanda’daki hunhar terör saldırısını nefretle lanetliyorum. Teröristlerin, arkalarında duran güçlerin bütün sinsi planlarının ortaya çıkarılmasını, insanlık vicdanıyla paylaşılmasını temenni ediyorum. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.

Unutulmasın ki, “Allah Bes, Baki Hevestir.” “Galip Olan Yalnızca Allah’tır.” Kaderin üstünde bir kader, hesabın üstünde de bir hesap vardır. Cuma’mız mübarek olsun; Allah, zalimlere, hainlere, Türk ve İslam düşmanlarına niyaz ederim ki, fırsat vermesin."

“Çaresizliği kabul etmiyoruz”

Saldırı hakkında açıklamalarda bulunan liderlerinde biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu oldu. Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlığa karşı büyük bir terör suçu işlendi Yeni Zelanda’da. Camide namaz kılanlara teröristler ateş açtı! Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum.

İslamofobinin, nefret dilinin büyütülmesi karşısında çaresizliği kabul etmiyoruz. Bu konuda batılı ülkeleri ödevlerini yapmaya, İslam ülkelerini kendi aralarındaki çatışmaları sonlandırıp barış içinde yaşamaya çağırıyoruz”

“Canice saldırıyı lanetliyorum”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabı Twitter’dan, “YeniZelanda’da Nur Camisi'ne yapılan İslam karşıtı bu canice saldırıyı lanetliyorum. Mübarek Cuma günü camide şehit olan kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi

“Terör saldırısını şiddetle kınıyorum”

Saadet Partisi Genel Başkanı, Temel Karamollaoğlu, “Yeni Zelanda'da iki farklı camiye yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” açıklamasını yaptı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar