Libya'da 2 kritik bölge daha Hafter'den alındı!

Libya Dışişleri Bakanlığı, başkentin güneyinde, Hafter'e bağlı milislerden geri aldıkları noktalardan birinde yabancı paralı asker cesedi bulunduğunu duyurdu

Libya'da 2 kritik bölge daha Hafter'den alındı!
Son Güncelleme: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:42
23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:40

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi olan Ulusal Mutabakat Hükumeti'ne (UMH) bağlı birliklerin, başkent Trablus´un güneybatısındaki gayri meşru darbeci Hafter'in stratejik öneme sahip olan Vatiyye Askeri Üssü´nü geri almak için başlattığı `Öfke Volkanı´ operasyonu devam ediyor.

Ulusal Mutabakat Hükumeti (UMH) yetkililerinden elde edilen bilgilere göre UMH ordusu, Vatiyye Askeri Üssü´nün güneyinde bulunan Badr ve Tiji kasabalarının ardından, Al-Khalah ve Salah Al-Din bölgesini de Hafter´e bağlı güçlerden kurtarıldı.

"Paralı asker cesedi bulundu"

Libya Dışişleri Bakanlığı, başkentin güneyinde yabancı paralı asker cesedi bulunduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ordu birlikleri başkentin güneyindeki Selahaddin bölgesinde, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter milislerinden arındırdıkları bir noktada yabancı paralı asker cesedi buldu.

Birleşmiş Milletlerle paylaşılacak

Yabancı paralı askere ilişkin gerçeklerin aydınlatılması için ilgili güvenlik birimleri ve adli makamlarla ortak çalışma yürütüldüğü ifade edildi. Açıklamada, soruşturmanın tamamlanmasının ardından konuya ilişkin hazırlanan raporu Libya Dışişleri Bakanlığının Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyine Libya'daki yabancı paralı askerlerin varlığına yönelik ek bir delil olarak takdim edeceği belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar