Meteoroloji’den uyarı!

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda vatandaşları uyardı. Batı kesimlerinde sıcaklığın hissedilir derecede düşeceği belirtildi.

Meteoroloji’den uyarı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
18 Mayıs 2019 Cumartesi 08:51

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre yurdun büyük bir kesmi sağanak yağışın etkisi altında kalacak

Hava durumu için alınan son bilgilere göre, İç Anadolu'nun doğusunda, güney yönlü kuvvetli rüzgar etkisini gösterecek. Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın doğusu ve İç Anadolu'nun batı kesimlerinde sağanak yağış etkili olacak. Yağışlı hava, öğle saatleri itibariyle İstanbul'da yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara (Çanakkale hariç), İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Sivas, Tunceli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın ile Sinop, Ordu ve Samsun illerinin iç kesimleri), Marmara’nın doğusu (Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa’nın güney ve doğusu), Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Çankırı ve Eskişehir ile kuzey ve batı ilçeleri başta olmak üzere Ankara’da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Batı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere güney, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu,Zonguldak ve Bartın ile Sinop, Ordu ve Samsun illerinin iç kesimleri), Marmara’nın doğusu (Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa’nın güney ve doğusu), Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Çankırı ve Eskişehir ile kuzey ve batı ilçeleri başta olmak üzere Ankara’da yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın İç Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İllere göre hava durumu

Bursa °C, 23°C

Çanakkale °C, 25°C

İstanbul °C, 22°C

Denizli °C, 27°C

İzmir °C, 27°C

Manisa °C, 27°C

Adana °C, 31°C

Antalya °C, 23°C

Ankara °C, 21°C

Eskişehir °C, 18°C

Konya °C, 23°C

Samsun °C, 21°C

Erzurum °C, 24°C

Kars °C, 24°C

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar