Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), günün hava durumu verilerinde kuvvetli rüzgar ve yağış uyarılarına dikkat çekti.

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış bekleniyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
14 Haziran 2019 Cuma 09:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerine dikkat çekti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğine tahminlerinde yer veren MGM, birçok bölge için ise kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli'nin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olarak görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çanakkale °C, 33°C

İstanbul °C, 29°C

Denizli °C, 31°C

İzmir °C, 33°C

Adana °C, 32°C

Antalya °C, 30°C

Ankara °C, 27°C

Eskişehir °C, 26°C

Sinop °C, 26°C

Samsun °C, 26°C

Erzurum °C, 25°C

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar