Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Kutuda tutmak için almadık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400’ler konusunda ABD’den gelen açıklamaları değerlendirdi.

Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Kutuda tutmak için almadık
Son Güncelleme: 27 Kasım 2019 Çarşamba 08:57
27 Kasım 2019 Çarşamba 08:55

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu şu açıklamaları yaptı:

İtalyanlar SAMP-T sistemini geri çekmeye başladı. 2013’te Amerikalılar, Hollandalılar ve Almanlar sınırımızdaki Patriot’ları çekmişti. Hava savunma sistemi olarak şu anda tek bir batarya var. Biz ihtiyacımız olduğu için aldık bunu. Kutuda tutmak için hava savunma sistemi mi alınır? Cumhurbaşkanımız, böyle bir taahhütte bulunmadığımızı açık ve net biçimde ABD’de de söyledi. Böyle bir taahhütte de bulunmamız söz konusu değil.

ABD teknik endişesinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını teklif ettik. NATO uzmanlarının da bu araştırmanın içinde olmasını istiyoruz. Amerika iddialarında ciddiyse, konuya da bu şekilde yaklaşmak istiyorsa, bu uzmanlardan oluşan çalışma grubuna ‘evet’ demesi lazım ve bunları değerlendirmesi lazım. NATO sistemlerine zarar verir mi, vermez mi? Ancak böyle olur, yoksa bir ülke böyle istedi diye karar değiştirecek bir ülke değiliz”

Rusya’dan S-400 iddiası

Rusya’nın tekel devlet silah ihracatçısı Rosoboronexport’un Başkanı Aleksander Miheyev, Türkiye ile yeni bir parti S-400 görüşmeleri yürütüldüğünü söyledi. Miheyev yeni hava savunma sisteminde yer alacak S-400 rampalarının belirli ölçüde Türkiye’de üretim opsiyonlu olacağını belirtti. Miheyev, “Görüşmeler proje için gerekli finansmanın bulunması aşamasında” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar