Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına tüm halkımızı davet ediyorum

Bütçe görüşmeleri sırasında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne değinen Bakan Kurum, "Fethin ve zaferin bayramı; Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına tüm halkımızı davet ediyorum" dedi

Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına tüm halkımızı davet ediyorum - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

1 23
 
Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına tüm halkımızı davet ediyorum - Sayfa 2

“Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin karşısına dikilen sözde çevrecilere, maskeli doğaseverlere milletin kürsüsünden ifade etmek isterim ki;

2 23
 
Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına tüm halkımızı davet ediyorum - Sayfa 3

Türkiye’nin en büyük millet bahçesini; ağaçları, fidanları, gölleriyle; 29 Mayıs 2023’te, İstanbul’un kutlu fethinin 570. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıyoruz! Ben şimdiden, tüm halkımızı, vekillerimizi, İstanbul’da düzenlenecek fethin, yeşilin ve zaferin bayramına davet ediyorum!”

3 23
 
Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına tüm halkımızı davet ediyorum - Sayfa 4

Bakan Kurum, Türkiye genelinde 3 bin kilometre bisiklet yolu ve 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu kazandırmak için gayret ettiklerini belirterek “Şu ana kadar 1.615 kilometre bisiklet yolunu, 1.200 kilometre yeşil yürüyüş yolu ve çevre dostu sokağı, yine 11 bin metrekare gürültü bariyerini tamamladık. Tüm bu çevre ve şehircilik projelerinde; istihdama kattığımız 25 bin gencimizle birlikte çalışıyoruz. 2023 yılında da projelerimizde yeni 50 bin gencimizi daha istihdam edeceğimizi mutlulukla ifade ediyorum.” diye konuştu.

4 23