için kaldı

Kurum: 6 yıldır süren çileyi bitireceğiz

Kartal için müjdeleri olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2014'ten bugüne Kartal Belediyesinde bekletilen, etap 1 ve etap 2 riskli alanlarında, 6 yıldır süren çileyi bitireceğiz. 8 ay içerisinde bu planları onaylayıp TOKİ kanalıyla destek olacağız” dedi

Kurum: 6 yıldır süren çileyi bitireceğiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
26 Mart 2019 Salı 15:11

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde seçmenle bir araya geldi.

Kurum, 2 gün önce bütün İstanbul'un tek yürek ve tek beden olarak Yenikapı'da buluştuğunu, herkese, ülke sevdası, beka ve millet olma şuurunun ne olduğunun gösterildiğini dile getirdi.

Vatandaşların desteğiyle İstanbul'u baştan sona yeniden ihya ettiklerini, dev projelerle, dev yatırımlarla donattıklarını vurgulayan Kurum, "Hiçbir rakam İstanbul'a olan borcumuza kafi gelmez ama bakın, İstanbul'a son 16 yılda, tam 235 milyarlık kamu yatırımı yaptık. Bakanlık olarak da İstanbul'a yaptığımız toplam yatırım 92 milyar. 20 milyarlık yatırımımız da devem ediyor." diye konuştu.

Kurum, bu yıl için açıkladıkları 50 bin sosyal konut projesinin 6 bin 300'ünün İstanbul'a yapılacağını anımsatarak, vatandaşların aylık 652 liradan başlayan taksitlerle 20 yılda ev sahibi olacağını kaydetti.

Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm ve gönüllü dönüşüm için vatandaşların yanında olduklarını belirten Bakan Murat Kurum, şunları kaydetti:

"Kartal için müjdelerimiz var. 2014'ten bugüne Kartal Belediyesinde bekletilen, etap 1 ve etap 2 riskli alanlarında, 6 yıldır süren çileyi bitireceğiz. 8 ay içerisinde bu planları onaylayıp TOKİ kanalıyla destek olacağız. Yavuz Selim Hastanesi binasını da mevcut yerinde yeniden yapacağız. Orhantepe ve Cevizli'deki kentsel dönüşüm proje alanlarında vatandaşlarımızın mevcut haklarını koruyacağız. Kentsel dönüşüm planlama çalışmalarını yapacağız.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar