için kaldı

Kurtulmuş ev hanımlarıyla bir araya geldi

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Esenyurt Ev Hanımları ve Engelliler Dayanışma Derneği'nin etkinliğine katıldı. Kurtulmuş, "Kadınlarımız evin direği, ailenin merkezidir" dedi.

Kurtulmuş ev hanımlarıyla bir araya geldi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
16 Şubat 2019 Cumartesi 22:28

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Esenyurt Ev Hanımları ve Engelliler Dayanışma Derneği'nin Esenyurt Sarıkamış Şehitleri Kültür Merkezi'nde düzenlediği 5. Geleneksel Olağan Sertifika Töreni ve El Emeği Yarışması'nda yaptığı konuşmada Türkiye’de nüfusun yarıdan biraz fazlasını kadınların oluşturduğunu söyledi.

"Kadınların siyasette olmasını öteden beri savunuyoruz"

Toplumsal hayatın her yerinde, her alanında kadınların güçlü bir şekilde varlığını hep gündeme getirmiş olan bir siyasi hareket olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Kadınlarımızın hem TBMM'de milletvekili olarak siyasetin içinde olması hem bakan olarak Türkiye'nin yöneticilerinin içerisinde olması hem de kadınlarımızın yerel yönetimlerde var olmasını öteden beri savunuyoruz. İnşallah bu seçimde de yerel yönetimlerde, meclis üyeliklerinde kadın adaylarımızın seçime çok büyük katkısı olacak. Şu anda Parlamento'da da 53 kadın arkadaşımız AK Parti saflarında milletvekili olarak mücadele ediyor." diye konuştu.

"Kadınlarımız evin direği, ailenin merkezidir"

Kurtulmuş, 5 kadının da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak en üst yönetimde yer aldığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz toplumun yarısından biraz fazlasını oluşturan kadınlarımızın daha aktif bir siyasete, yönetime, eğitime, ülke yönetimine, iş dünyasına katkıda bulunmalarıdır. Türkiye’de bizim toplumsal olarak ileriye gitmemizin en önemli unsurlarından birisi de kadınlarımızın güçlü olmasıdır. Kadınlarımız evin direği, ailenin merkezidir. Bu merkezin çok güçlü olması lazım. Bizim toplumumuzda kadının yeri çok önemlidir. Bu anlamda bu çalışmaları, kadınlarımız marifetiyle ekonomiye katılımın sağlanması, kadınlarımızın el emeği göz nuru eserleriyle bir şekilde aile ekonomisine katkıda bulunmalarını değerli buluyorum. Bir araya gelerek yapılan bu çalışmalarla Esenyurtlu kadınlarımız bir şekilde sosyalleşiyor, daha aktif bir şekilde varlıklarını ortaya koyuyorlar."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar