Kurtulmuş: Erdoğan ve Bahçeli ortak miting düzenleyebilir

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli yerel seçimde önemli bazı illerde ortak miting düzenleyebilir" dedi.

Kurtulmuş: Erdoğan ve Bahçeli ortak miting düzenleyebilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
18 Aralık 2018 Salı 11:28

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için partiler çalışmalarına devam ediyor AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalar. Erdoğan ile Bahçeli’nin bir arada miting yapabileceklerini söyleyen Kurtulmuş, “Seçim strateji heyeti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aday tespitinde son rötuşlar yapılıyor. Büyükşehirler üzerinden MHP ile ittifak çalışması yapıldı. Bugün-yarın liderler tekrar görüşür. Çok başarılı sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Erzurum, Denizli, Aydın adaylarının çekildiğini MHP lideri açıkladı. Erdoğan ve Bahçeli yerel seçimde önemli bazı illerde ortak miting düzenleyebilir. Ankara'da görkemli bir lansman olacak. " dedi.

Jeffrey'e tepki

Kurtulmuş, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in "Devlet altı yapılarla daimi ilişkilerimiz yoktur. Uzun dönemde askeri ve siyasi bir destekten bahsediyorsanız, bu yönetimin böyle bir politikası yok. İsrail'in, sınırındaki Hizbullah'ı kendine tehdit olarak gördüğü gibi, Suudilerin sınırlarındaki Husileri kendilerine tehdit olarak gördüğü gibi onlar da (Türkiye) PYD'yi en azından kendileri için potansiyel bir tehdit olarak görüyorlar. Bunu dikkate almalıyız, alıyoruz ve Türklerle bu konuda çalışıyoruz" sözlerine tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Jeffrey'in YPG açıklaması kabul edilemez. PKK terör örgütüdür, siyasi organizasyon olmaz" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar