Bakan Elvan'dan 'enflasyon' mesajı: Küresel tehdit olmaya başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, G20 Maliye Bakanları toplantısının ilk günü ile ilgili dikkat çeken mesajlar paylaşarak, “G20 Bakanlar Toplantısı'nın ilk gününü tamamladık. Küresel tehdit oluşturmaya başlayan enflasyon baskısına dikkat çektik.” dedi.

Bakan Elvan'dan 'enflasyon' mesajı: Küresel tehdit olmaya başladı
Son Güncelleme: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 07:40
10 Temmuz 2021 Cumartesi 07:21

G20 Dönem Başkanı İtalya'nın, tarihi Venedik kentinde ev sahipliği yaptığı bu yılki üçüncü G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ilk günün ardından Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Elvan, şunları kaydetti: "G20 Bakanlar Toplantısı'nın ilk gününü tamamladık. Küresel tehdit oluşturmaya başlayan enflasyon baskısına dikkat çektik. Uluslararası Finansal Mimari başlığında görüşlerimizi dile getirdik. Çok Taraflı Kalkınma Bankalarının pandemi ile mücadeledeki önemine değindik."

İKİLİ TEMASLAR DA GERÇEKLEŞTİRDİ

Elvan, toplantı kapsamında ikili temaslarını da sürdürdü. Elvan, Meksikalı mevkidaşı Arturo Herrera Gutierrez ve Arjantinli mevkidaşı Martin Guzman ile ayrı ayrı görüştü.

Elvan, toplantının sabahki bölümü sırasında ABD’li mevkidaşı Janet L. Yellen, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanı Nam-Ki Hong ile görüşmüştü.

MERKEZ'İN BEKLENTİSİ DEĞİŞTİ

Bu arada Merkez Bankası da bugün piyasa beklentilerinin derlendiği Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıklamıştı.

Ankete göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 15,64'e yükselmişti. 2021 yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 8,95 iken, bu anket döneminde 8,99 olmuştu.

12 ay sonrası dolar kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 9,23 iken, bu anket döneminde 9,34 olmuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar