Kurbanlık fiyatları el yakacak

Kurban Bayramı’na iki ay kalırken artan maliyetler nedeniyle kurbanlık fiyatlarının da yükseleceği belirtildi.

Kurbanlık fiyatları el yakacak
Son Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 08:55
14 Nisan 2022 Perşembe 08:55

İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, besiciye verilen 2 bin 500 lira destekle, devletin maliyetleri 83-84 lira olarak saptadığını ifade etti. Civil, bu destekle 17 gün kısmen de olsa üreticinin nefes alacağını, tüketicini de fiyat artışı olmadan et yiyeceğini dile getirdi.

ETTE VE SÜTTE ARZ SIKINTISI 

Kırmızı ette genel maliyet kaynaklı fiyat artışları ve buna paralel tüketimde de düşüş yaşandığını, bunun da bir denge sağladığını aktaran Civil, yem maliyetleri nedeniyle üreticinin yaz sonu anaç hayvanları kesime götürerek üretimden uzaklaşacağını savundu.

Et ve sütte arz sıkıntısı yaşanacağı ve yeniden bir ithalatın gündeme geleceği ifade edilirken, birkaç ay sonra kırmızı ve süttü arz sorunu yaşanabileceği belirtildi.

KURBANLIK TALEBİ AZALACAK

İki ay sonra Kurban Bayramı’nın geleceğini söyleyen Civil, "Ülkede yeterince kurbanlık var. Ancak, geçmiş yıllar kadar talep olmayacak. Kurbanlık talebinde ekonomik sebeplerden dolayı azalma olacağını düşünüyoruz. Asıl sorun yaz bittiği dönem yaşanacak. İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz" dedi.

FİYATLAR NE KADAR OLACAK?

Civil, kurban fiyatlarına ilişkin olarak da "Büyükbaş kurbanlıklar 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur" diye konuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar