için kaldı

Rusya’dan üçlü zirve açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye ve İran liderleri arasındaki üçlü zirvenin eylül ayında yapılacağını açıkladı.

Rusya’dan üçlü zirve açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
16 Ağustos 2018 Perşembe 12:15

Astana sürecinin garantör ülkeleri olan Rusya, İran ve Türkiye liderlerinin eylülde görüşeceği belirtildi. Konuya ilişkin açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi.

Tahran'da yapılacak üçlü zirve öncesinde 7 Eylül'de İstanbul'da Türkiye, Rusya, Almanya ve Fransa'nın katılacağı bir dörtlü zirve yapılması planlanıyordu. Ancak konuyla ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü, bu zirveyle ilgili olarak henüz anlaşmaya varılmadığını açıkladı.

Gazetecilerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü ettiği 4'lü görüşmeye katılmayı planlayıp planlamadığı sorusunu yönelttiği Peskov "Hayır, böyle bir görüşme henüz gündemde değil, henüz üzerinde anlaşılmadı" yanıtını verdi.

Suriye'de siyasi çözüm arayışının önemli ayaklarından biri olan Astana sürecinin garantör ülkeleri olan Türkiye, Rusya ve İran liderleri daha önce sırasıyla Soçi ve İstanbul'da bir araya gelmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar