Koranavirüsün yayıldığı ülkeler

Çin'in Wuhan kentindeki tanımlanamayan yeni tip koronavirüs bulaştığı kişilerde akciğer rahatsızlıklarına yol açan ve onlarca ülkeye yayılan virüs sebebiyle 106 kişi hayatını kaybetti.

Koranavirüsün yayıldığı ülkeler - Sayfa 1

Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde bir balık pazarında ortaya çıkan virüs tüm dünyada paniğe yol açtı. Yeni tip koronavirüs nedeniyle 106 kişi hayatını kaybetti.

1 8
 
Koranavirüsün yayıldığı ülkeler - Sayfa 2

Çin ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilileri, enfeksiyonun yeni tip bir koronavirüs olduğu sonucuna vardı.

Coronavirüsler geniş bir virüs ailesi olmakla birlikte sadece altısının (yenisi ile birlikte 7) insanları enfekte ettiği biliniyor. Wellcome Trust'tan Dr. Josie Golding hastalığın Sars'a benzerliği üzerine "Sars'ın güçlü bir anısı var, burası çok fazla korku geliyor, ancak bu tür hastalıklarla başa çıkmak için çok daha hazırız" dedi.

2 8
 
Koranavirüsün yayıldığı ülkeler - Sayfa 3

Bir tür pnömoniye neden olan bu korona virüsün, ilk olarak Çin'in Wuhan şehrinde bir deniz ürünleri pazarından ortaya çıktığı düşünülüyor.

Hastalık ilk olarak Aralık ayı sonlarına doğru bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın hayvanlardan kaynaklı olduğunu bildirse de, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu virüsün kaynağının bilinmediğini ifade etti.

3 8
 
Koranavirüsün yayıldığı ülkeler - Sayfa 4

Salgın bir alarmı tetikledi çünkü hastalık SARS ile aynı virüs ailesinde.

Çin'de 2002 yılında ortaya çıkan ciddi bir salgın olan SARS, dünya çapında yaklaşık 800 kişiyi öldürdü. Hong Kong, Singapur, Taipei ve Pekin gibi Asya şehirlerini en sert şekilde vurdu ve bölgede ciddi bir gerilemeyi tetikledi. ING’nin baş ekonomisti Rob Carnell, "Wuhan daha yaygın bir şekilde yayılırsa ve daha fazla hayat iddia etmeye başlarsa, benzer bir tepkiyle sonuçlanacağı düşünülemez" dedi.

4 8