Köprü geçiş ihlalleriyle ilgili yeni gelişme

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "15 Temmuz Şehitler Köprüsünden hatalı geçişlerin cezalarının affını da öngören teklifi TBMM Başkanlığına sunduk" açıklamasında bulundu.

Köprü geçiş ihlalleriyle ilgili yeni gelişme
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
17 Mayıs 2019 Cuma 16:53

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "15 Temmuz Şehitler Köprüsünden hatalı geçişlerin cezalarının affını da öngören teklifi TBMM Başkanlığına sunduk"

Muş'un açıkladığı teklif, AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu ve arkadaşlarının imzasıyla Meclis'e sunuldu. Teklif uyarınca, 1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere, hafif ticari araçlar başta olmak üzere, araç sınıfları itibarıyla kullanılması yasak olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçen araçlara ceza verilmeyecek. Verilmiş cezalar tebliğ edilmeyecek. Tebliğ edilmiş cezaların tahsilatından vazgeçilecek. Açılan davalar düşecek, yargılama giderleri taraflar üzerinde kalacak. Bu cezalardan dolayı daha önce yapılmış tahsilatlar, yasa yürürlüğe girdikten sonra iki ay içinde başvuru yapılması halinde iade edilecek.       

Hurda teşviki 15  bin liraya çıkartılıyor

Teklif, İstanbul Galata Üniversitesi adında yeni bir üniversite kurulması, kömür madenciliğine destek, hurda araçta ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılması gibi düzenlemeleri de içeriyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar