için kaldı

Kırklareli'nde şiddetli kar yağışı etkili oluyor

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası Kırklareli üzerinden yurda giriş yaptı. Kırklareli'nde yoğun kar yağışı etkili olmaya başladı.

Kırklareli'nde şiddetli kar yağışı etkili oluyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
13 Ocak 2018 Cumartesi 21:01

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altındaki Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı başladı. 



Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Dereköy Sınır Kapısı'nda başlayan kar yağışı, tipi şeklinde etkili oluyor. 

Kar kalınlığı; Kofçaz ilçesinde 6, Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde 10, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ise 5 santimetreye ulaştı. 

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar yağışının etkili olduğu bölgede çalışmalarına başladı. Kar yağışının etkili olduğu Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ise birçok araç yolda kaldı. 

Trafik ekipleri kar yağışının etkili olduğu bölgelerde araçların zincirsiz ilerlemesine izin vermiyor. 

Hava sıcaklığının eksi 2 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının yarın akşama kadar etkili olması bekleniyor.

BU KIŞ KURAK MI GEÇECEK?

İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bir kısmı bu sene  kar ile henüz tanışamadı. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu bu kışı son 44 yılın en kurak dönemi olarak nitelemiş ve çiftçiyi zor günlerin beklediğini açıklamıştı. Daha sonra kameralar karşısına geçen Tarım Baknı Fakıbaba da bu tam bir  afet diyerek olayın vahametini gözler önüne sermişti. Ardı ardına açıklanan raporlarda da barajlardaki doluluk oranlarının giderek azaldığı bu şekilde devam etmesi durumunda  özellikle büyükşehirlerde bahar aylarından itibaren susuzluk sorunlarıyla  karşılaşılabileceği uzmanlar tarafından açıklandı.

Ancak kuraklık yurdun her kesiminde de sürüyor diyemeyiz. Özellikle ülkenin doğu kesimleri yoğun miktarda kar almakta. Ancak bu sefer kar haberi ülkenin en batısından kırklareli’nden geldi. Balkanlardan gelen soğuk hava Kırklareli’nden yurda giriş yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar