Bakan Kurum'dan Boğaziçi imar yetkisi açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da düzenen "Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla" temalı 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Kurum, "Boğaziçi'nde imar planı yapma yetkisi büyükşehir belediyesinde değil, koordinasyon kurulundadır.

Bakan Kurum'dan Boğaziçi imar yetkisi açıklaması
Son Güncelleme: 2 Kasım 2019 Cumartesi 09:02
1 Kasım 2019 Cuma 17:05

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi'nde imar yetkisi tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, "Kimsenin elinde olmayan bir yetkisini alma durumu söz konusu değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi'nin dünyadan ve Türkiye'den birçok katılımcıyı Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde buluşturdu. Bu yıl ikincisi düzenlenecek zirvenin, yaşama ve çevreye duyarlı katılımcıları İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte şu an geri dönüşüm oranımız yüzde 13. Yüzde 35 seviyesine geçecek adımları kararlı bir şekilde atmaya gayret gösteriyoruz.

Kanun yapma yetkisi meclistedir. Değerle alakalı problem, ada bazında çalışmalar, kaçak yapılaşmayla ilgili tapuya şerh koyulması... Düzenleme yapılınca yürürlüğe girilince kaçak yapıların satılamayacağına ilişkin şerh getirilecek. Aynı Kapadokya'da Bodrum'da yaptığımız gibi.

"Böyle bir tasarı söz konusu değil"

Bakan Kurum, Boğaziçi'nde imar yetkisine ilişkin, "Kimsenin elinden olmayan bir yetkisini alma durumu söz konusu değildir. Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi.

Belediyelerde üst düzey atamalar konusunda Kurum, "Böyle bir tasarı söz konusu değil. Bize gelmiş böyle bir talep de yok, böyle bir tasarı da yok. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın belediyelerimizin genel sekreterini ve genel müdürünü atama gibi bir talebi de yok" ifadesini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar