Kılıçdaroğlu'nu Atatürk'e şikayet ettiler

Anıtkabir’e giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Atatürk’e şikâyet eden CHP’li 7 kişi; anı defterine "Kurmuş olduğun parti ilkelerini kaybetti" diye not düştüler.

Kılıçdaroğlu'nu Atatürk'e şikayet ettiler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
13 Ekim 2018 Cumartesi 14:02

CHP’de yönetim sisteminde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasında başkanlık tartışması yaşanmış ve muhalifler kurultay istemelerine rağmen yeterli sayı bulunamadığı için reddedilmişti.

 Anıtkabir’e gidip şikâyet ettiler

Bursa İl Teşkilatı üyesi 7 partili, "Ata’ya Şikayet Ediyoruz" sloganıyla Anıtkabir’e giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Atatürk'e şikayet etti. Anı defterine not düşen Bursa İl Teşkilatı üyesi Sara Mızrak "Sevgili Paşam, senin huzuruna Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler ve kadınlarız. CHP senin ve bu topraklar uğruna şehit düşmüş vatan evlatlarının bize emanetidir. Kurmuş olduğun CHP mevcut yönetim tarafından kuruluş ilkelerini kaybetmiştir. Acilen CHP’nin kuruluş amaç ve ilkelerine dönmesi gerekmektedir. Bizler çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Olayın duyulmasının ardından Bursa İl Başkanlığı binasına giden Sara Mızrak, savunma vermek istedi. Ancak CHP'nin Bursa İl başkanı Hüseyin Akkuş’un talimatıyla içeri sokulmayan Mızrak, karga tulumba dışarı atıldı. Mızrak ve diğer 7 üye ihraç talebiyle disipline verildi. Sara Mızrak “Biz CHP’de bazı şeyler değişsin istiyoruz. Bunun için de CHP’de olan adaletsizlikleri, hukuksuzlukları Atatürk’e şikayet ettik. CHP’nin kuruluş ayarlarına geri dönmesini istediğimiz için bu eylemi yaptık” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar