Kılıçdaroğlu'ndan YSK'ya KHK'lı başkanlar çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "KHK ile görevlerinden olanların seçime girmesine siz izin verdiniz, mazbatalarını verin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan YSK'ya KHK'lı başkanlar çağrısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
18 Nisan 2019 Perşembe 13:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek 31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimi ve sonrasında yaşananları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da dün mazbatasını Sayın Ekrem İmamoğlu aldı. Elbette zorluklar var ısınma dönemi var. Biz ve belediye başkanlarımız makamlarına oturdukları gün neyi yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Bu başarı o kentte yaşayan bütün yurttaşların ortak başarısıdır. Birlikte yaşayacaksak huzur içinde yaşamalıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

- Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevlerinden olanların başarılarının teslim edilmemesi… Buradan YSK’nın değerli üyelerine seslenmek isterim. Bunların seçime girmesine siz izin verdiniz. Sizin mazbataları teslim etmeniz gerekiyor. Aksi halde büyük bir ayıba imza atmış olursunuz. İzin verdiğiniz bir kişinin seçimi kazandıktan sonra ben sana mazbatayı vermem demek doğru değildir. Bu mazbatalar eğer verilirse Türkiye bir ayıptan kurtulmuş olacak.

- Seçimlerden sonra 2.5 milyon kişiye istihdam yaratılacaktı… Bırakın 2.5 milyon kişiyi, 50 bin kişiyi, 10 bin kişiyi, 1 kişiyi, tam tersine 1 milyon 700 bini aşkın kişi işsiz oldu. Bu kadar büyük tutarsızlıkla Türkiye ekonomisi yönetilemez. Bu tutarsızlıkları Türkiye’nin aşması lazım.

- Devlette liyakatı yok ettiler. Bir dönem devletteki bütün ekonomik gidişatı izleyen, sadece Türkiye’de değil dünyadaki ekonomik gidişatı izleyen, oluşacak olan bir uluslararası krizin Türkiye’ye yansımalarını hesaplayan ve siyasi otoritenin önüne koyan bürokrasi yok edildi. Liyakat yok edildi. Saray bürokrasisi ile Türkiye’deki ekonomik kriz çözülmez. 21. yüzyıldayız, 2019 yılındayız, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalkınma planı yok. Saray bunun ne kadar farkında merak ediyorum. Kalkınma plansız siz neyi yapacaksınız? Neyi öngörüyorsunuz?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar