Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan ve Bahçeli'ye YPG yanıtı

Katıldığı bir programda YPG hakkında söylediği sözlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli tarafından tepki gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tepkilere yanıt verdi

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan ve Bahçeli'ye YPG yanıtı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Mart 2019 Cuma 10:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda YPG hakkında “Türkiye'de beka sorunu yok. YPG bize mi saldıracak, hayır efendim!" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli tepki göstermişti. Habertük’ten Bülent Aydemir’e konuşan Kılıçdaroğlu konu hakkında açıklamalarda bulundu

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bize mi saldıracak" diye bir cümle kullanmadım ama alıyorlar kendilerine göre çarpıtıyorlar, kendilerine göre kullanıyorlar. Tabi ahlak yoksunu bir siyasetçi bunu yapar. Benim öyle bir cümlem zaten yok. Kaldı ki şunu düşünmek lazım. Düne kadar bunlar beraber yürümüyorlar mıydı. Düne kadar Salih Müslim'le bunlar kol kola gezmiyorlar mıydı? Şimdi kalkmış beni suçluyorlar.

Onlara sadece şunu sormak isterim. PKK hangi genel başkana saldırdı. Bana saldırdı. Türkiye'nin gücünün farkında değiller. Türkiye bölgesinin en güçlü ülkesidir. YPG, PKK ne oluyor ya? Türkiye, vurdu mu yerinde ot bitmez. Korkuyorlar mı bunlar? Ben Türkiye'nin bölgedeki gücüne inanan birisiyim. Türkiye güçlü bir ülke. Eğer YPG'ye karşı Türkiye'yi güçsüz olarak görüyorlarsa, 17 yılda oturup ülkeyi ne hale getirdiklerini düşünsünler. Hani 24 saatte gireceklerdi, Emevi Camii'nde namaz kılacaklardı. Ne oldu da birden bire korkar hale geldiniz? Herşeyi oturup sakin düşünmek lazım. Benim bir cümlemi alacaklar, cümleden birşeyler çıkarmaya çalışacaklar. Ne derlerse desinler. Ben bu ülkenin gücüne, bu ülkenin üretimine, bu ülkenin gelecekte çok daha güçlü olacağına inanan birisiyim. Bu ülkenin insanına güveniyorum.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar