için kaldı

Kılıçdaroğlu'ndan 'üçüncü ittifak' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son zamanlarda tartışma konusu olan 'üçünçü ittifak" hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'üçüncü ittifak' açıklaması
Son Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 12:07
16 Nisan 2022 Cumartesi 12:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol ile "Gündem Özel'' programında gündemi değerlendirdi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Üçüncü ittifak” söylemi hakkında şunları söyledi:

"Biz güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. İktidar kendi koltuğunu korumak için seçim kanununda bazı değişiklikler yaptı. Ne yaparsa yapsın bizim için hiç önemli değil. Çıkan kanuna göre bizim yeniden bir strateji belirlememiz lazım. Parlamentoda da çoğunluğu sağlamamız lazım. Biz CHP olarak bu çalışmayı yapıyoruz kendi partimiz içerisinde. Eminim diğer partiler de yapıyordur. Temel Bey de böyle bir çalışma yapıyor ki ittifak içerisinde bir ittifak olabileceği düşüncesi içerisinde. Ben de sizin programınızda öğrendim böyle bir düşüncesi olduğunu. Saygı duyacağız. Ayın 24'ünde toplanacağız. Benim şahsi görüşüm oturulup konuşulur ve liderler karar verirler.

Taha Akyol'un "Oy oranı tartışmalı gözüken partilerin Cumhuriyet Halk Partisi'nden ve İYİ Parti'den aday gösterilmesine karşı çıkar mısınız?" sorusunu ise Kılıçdaroğlu şöyle cevap verdi:

"Bir siyasi partinin fazla milletvekili çıkarmasının benim için bir önemi yok. Parlamentoda çoğunluğu oluşturmak önemli. O zaman Türkiye rahat bir nefes alacak. Bu çerçevede oturup konuşmamız lazım. Bu 8 seçenekli modeli bu işin uzmanları yapıyorlar. Her bir ilde ayrı çalışma yapılması lazım. Biz de yapıyoruz diğer partiler de yapıyorlar. Güzel sonuçlar çıkacak ortaya. Adına millet ittifakı dedik altında altı parti var. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi getirmek istiyoruz. Bunu tek başına cumhurbaşkanı getiremeyeceğine göre parlamento çoğunluğu gerekiyor. Önemli olan hedefe ulaşmak. Biz hep beraber parlamento çoğunluğunu oluşturmamız lazım. Milletvekili listelerimizi diğer partilere açmaya hazırız." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar