Kılıçdaroğlu’ndan S-400 yorumu: Türkiye’nin kendi hakkı ve hukukudur

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye gelen S-400’ler hakkında, “Türkiye kendi güvenliğini sağlayacaktır. Bu Türkiye’nin kendi hakkıdır, hukukudur" dedi

Kılıçdaroğlu’ndan S-400 yorumu: Türkiye’nin kendi hakkı ve hukukudur
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
13 Temmuz 2019 Cumartesi 17:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Adalet Parkı açılışı sonrasında gazetecilere konuştu. Kılıçdaroğlu, Rusya’dan alınan S-400’ler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin bulunduğu konumun stratejik bir bölge olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin bulunduğu konum stratejik bir bölge. Türkiye bir ateş çemberi içinde ve Türkiye kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Bunun için gerekli önemeleri almak zorundadır. Türkiye zamanında Patroitler için başvurmuş ve ABD bu talebi karşılamamışsa elbette Türkiye kendi güvenliğini sağlamak için başka arayışlara girecektir. Senatonun ve diğer siyasal organların Trump’a yönelik ‘Türkiye’ye baskı kurun’ diye baskılarını doğru bulmuyorum. Türkiye kendi bildiği yoldan devam edecektir. Kendi güvenliğini sağlayacaktır. Bu Türkiye’nin kendi hakkıdır, hukukudur.”

 Sistem tartışmaları

Sistem tartışmaları ile ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Biz öteden beri demokratik parlamenter sistemin Türkiye'nin koşullarına uygun olduğunu her ortamda dile getirdik. Parlamenter sisteme yönelik aksaklıklar olmakla birlikte toplumda genel bir kabul var. Başkanlık sistemi de tartışılabilir. Nasıl bugün tek adam rejiminin doğru olmadığını tartışabiliyorsak onu da tartışırız. Amerika'da başkanlık sistemi var. Orada başkanın yetkileri o kadar güçlü değil. Her tartışmaya açığız. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmalıyız. Bu demokratik parlamenter sistem olursa bu bizim beğendimiz, önerdiğimiz, savunduğumuz bir görüş olacaktır" diye konuştu.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar