Kılıçdaroğlu’ndan Öğretmenlik Meslek Kanunu çağrısı

İzmir’de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenler için meslek kanunu çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu’ndan Öğretmenlik Meslek Kanunu çağrısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Nisan 2018 Pazartesi 11:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de ‘Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek’ sempozyumunda konuştu.

Konuşmasına 16 Nisan 2017 yılında yapılan referanduma değinerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Bugün 16 Nisan mühürsüz seçimin, demokrasi ayıbının yıl dönümü. YSK’ya yuvalanan bir grup çete onların arzuladığı  sonucu ilan etti” dedi.

 ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

 Yaptığı konuşmada eğitime de değinen Kılıçdaroğlu, öğretmenler için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması gerektiğini belirtti. Öğretmenleri klasik Devlet Memurları Yasası'ndan çıkarılması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, öğretmenler için ayrı bir kanun olmalı dedi.

 ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU NEDİR?

 Kılıçdaroğlu, konuşmasında söylediği Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun detaylarını şöyle anlattı:

“Öğretmenleri klasik devlet yasasından çıkarmalıyız . Hakimler için nasıl bir devlet yasası varsa, öğretmenler için de öyle olmalı. Bu kanunda öğretmeni toplumun en güvenli sınıfı olarak ayırmalıyız. Kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen ayrımına son vermeliyiz. Öğretmen kadroludur ve çalışır başka bir tanıma gerek duyulmamalı. Bunun çalışmalarını bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapıyoruz. Taslağımız hazır olduğunda bütün paydaşlarımıza göndereceğiz.

Zorunlu eğitimin kesinlikle parasız olması gerekir. Öğrencinin ayakkabısından öğle yemeğine kadar her şeyi devletin karşılanması gerekir. Durumu iyi olan aile çocuğunu masrafların karşılıyor ama garip olan nasıl yapacak bunu? Belirli bir eğitimden sonra okuldan terkler başlıyor. Nedeni ise ailenin masrafları karşılayamaması.

TAŞIMALI EĞİTİME SON

Taşımalı eğitime son verilmeli. Nerede bir okul varsa orada da öğretmeni olamalı.

 3600 EK GÖSTERGE

 Bütün öğretmenlere 3600 ek gösterge yapacağız. Öğretmene destek lafla olmuyor. Açlığa mahkum etmişsin öğretmeni. Herkese az para verebilirsiniz ama öğretmen olursa  ‘dur’ deyeceksiniz.

 OKUL AİLE BİRLİKLERİNE YASAL STATÜ

 Okul Aile Birlikleri yasal statüye kavuşturulacak. Müdürle birlikte okulu yönetecekler”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar