YSK, CHP ve İYİ Parti’nin talebini reddetti! Kılıçdaroğlu’ndan ilk değerlendirme

YSK’nın iptal kararını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurul” dedi

YSK, CHP ve İYİ Parti’nin talebini reddetti! Kılıçdaroğlu’ndan ilk değerlendirme
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
13 Mayıs 2019 Pazartesi 16:33

 CHP ve İYİ Parti, İstanbul'un ilçe seçimlerinin tam kanunsuzluk nedeniyle iptalini istemişti. YSK, CHP ve İYİ Parti'nin bu talebini reddetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ortak basın toplantısında YSK’nın kararını da değerlendirdi.

Farklı bir karar beklemediklerinin belirten Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı:

“YSK kendisini reddeden bir kurul. Farklı bir karar beklemek zaten mümkün değildi. Sandık aynı sandık, seçmenler aynı seçmen, heyet aynı heyet. 4 oy aynı pusulaya koyuluyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nda 7'li bir çete var. Bunlar talimatla iş yapıyorlar. Aynı talimatla karar verilmiştir. Biz ne olursa olsun, hangi baskıyı kurarlarsa kursun İstanbul'da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunun vicdanına güveniyorum. Ekrem İmamoğlu sadece CHP'nin adayı değil 16 milyon İstanbul'un belediye başkanıdır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu kadar haksızlık karşısında kimse susamaz.

Bir hırsızlık var ortada doğru, YSK'da kapalı kapılar ardında milli irade çalınmıştır. Kendisine açık ve net çağrıda bulunuyorum: Oyların çalındığına ilişkin görüntüler var dediniz. 81 milyon o görüntüleri merak ediyor. Açıklamazsan seni Türk milletine emanet ediyorum. Hakkından onlar gelecektir.”

 Akşener’den Bahçeli’ye ‘Öcalan’ tepkisi

MHP lideri Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerine İYİ Parti lideri Akşener’den tepki geldi. Akşener, “Bahçeli terörist başına birdenbire Öcalan demeye başladı, bir sonraki herhalde "Sayın Öcalan" demek olacak. Biz durduğumuz yerde duruyoruz. Bize PKK'lı dediler. Hatta benim İçişleri Bakanı olan zat tarafından Kandil ile sözleşme imzaladığımız yalanı ortaya atıldı. Bugün görülüyor Kandil ile kim ahbap. Şaşkınlık, hayretle görmüş bulunmaktayız.” diye konuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar