için kaldı

Kılıçdaroğlu'dan Gökçek'e suç duyurusun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Melih Gökçek hakkında Twitter’da yaptığı paylaşımlar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'dan Gökçek'e suç duyurusun
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 14:04

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında Twitter’da yaptığı paylaşımlar nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Erkek, Gökçek'ten CHP adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun şikayetçi olduğunu belirtti.

"Halkı bu denli ayrıştırana ‘bölücü’ denir"

Muharrem Erkek konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Ankara’yı FETÖ’ye parsel parsel sattığı bizzat partilisi Bakan tarafından açıklanan, FETÖ lideri ‘Fethullah Gülen Hocaefendisine’ düzmediği övgü, yapmadığı savunma kalmayan, partilileri tarafından bu nedenlerle görevinden zorla istifa ettirildiği söylenen; Oslo, İmralı, Kandil arasında devlete postacılık yaptırılırken, bugün terörist denilenler dün Ankara'da kırmızı halılarla karşılanırken kendisini FETÖ’ye satan Melih Gökçek’i, yaptığı saray soytarılığı nedeniyle elbette ciddiye alacak değiliz.

Ancak; Cumhur İttifakı haricinde herhangi bir siyasi partiye oy veren yurttaşlarımıza terörist diyecek kadar alçalmanın hukuk karşısında bir bedeli olmalıdır. Kendisi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 125. maddesi uyarınca hakaret ve 214. maddesi uyarınca suç işlemeye tahrik suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Ve unutulmasın ki halkı bu denli ayrıştırana ‘bölücü’ denir. Bölücüsün Melih Gökçek! FETÖ ile ilişkisi bu denli açık olan birine terörist denir. Madem terörist arıyor, teröristsin Melih Gökçek!”

 Ne olmuştu?

24 Haziran seçimlerine az bir süre kala, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, dün Twitter hesabından büyük tepki çeken bir paylaşımda bulunmuştu. Attığı Tweet üzerinden bir anket yapan Melih Gökçek, "Sizce bu seçimi AK Parti/MHP Cumhur İttifakı mı kazanır, yoksa FETO/Batı destekli teröristler mi kazanır?" ifadelerini kullanmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar