Kılıçdaroğlu'ndan ezan açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Nazlı Çelik ile Star Ana Haber'de seçime ve gündeme dair soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Ezan bütün İslam aleminin kabul ettiği ve hepimizin saygı duyduğu bir çağrıdır. Kimsenin ezana saygısızlık etmek gibi bir hakkı da olamaz." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan ezan açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
12 Mart 2019 Salı 19:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazlı Çelik ile Star Ana Haber'de seçime ve gündeme dair soruları yanıtladı.

8 Mart'ta Taksim Meydanı'nda yaşanan protestoların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ezana saygısızlık' olarak nitelediği olayla ilgili olarak Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Ezan, inanç üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. Ezan nedir? Bütün İslam aleminin kabul ettiği ve hepimizin saygı duyduğu bir çağrıdır. İbadete, namaza çağrıdır. Ezanlar, dünyada hiç susmaz. Herkes de saygı duyar. Orada yapılan hareketin ezana saygısızlık olmadığını, polisin şiddetine karşı bir hareket olduğunu pek çok kişi ifade etti. Bu çerçevede olan bir gelişme. Yoksa kimsenin ezana saygısızlık etmek gibi bir hakkı da olamaz. Böyle bir kusur işlenemez bizim ülkemizde. Bir polis hareketine karşı yapılan bir protestoyu ezana saygısızlık olarak sunmak bir acizlik göstergesidir. Ezana saygısızlık yapıldı diye dava açıldı mı? Savcı harekete geçti mi? Yok. Hadi iki kişi saygısızlık yapsa, orada binlerce kadın var. Siz binlerce kadını suçluyorsunuz. İnsanda biraz vicdan olur, ahlak olur. Siz kalkıp da bütün kadınları, toptancı yaklaşımla suçlamak hiç doğru değil. Oy devşirmek bu kadar ucuz olmamalı. Siyaset bu kadar ayağa düşmemeli.

Devlet Bahçeli'nin 'Kılıçdaroğlu siyaseten bitmiş' açıklamasına istinaden: Düne kadar Erdoğan hakkında en sert ifadeleri kullanan bir kişi. Ben kendisine şunu sormak isterim. Bir askeri fabrikanın Katar ordusuna satılması konusunda Devlet Bahçeli ne düşünüyor? Merak ediyorum. Milliyetçilik bunun neresinde? Bir ülkenin silah fabrikasının yabancı bir ülkeye satılması ne demek? Konuşacaksan bu konuda konuş.

Edremit'teki iş insanı 'Kürdistan'a oy vereceğiz' demesi üzerine: O insanın kim olduğunu bilmiyor. Provokatör. Tanımıyoruz, bulmaya çalışıyoruz. Kim bu adam, bilmiyoruz. Bütün CHP'lilerin önümüzdeki süreçte provokasyonlara düşmemelerini, dikkatli davranmalarını istiyorum.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar