için kaldı

Kılıçdaroğlu: Sorun demokrasi sorunu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Kendi milletine güvenmeyen, kendi devletine güvenmeyen bir ABD şirketine güvenen bir hükümetin Türkiye’de yer yoktur" dedi

Kılıçdaroğlu: Sorun demokrasi sorunu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
2 Ekim 2018 Salı 13:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Parlamentoda yeni bir dönem başladığını belirten Kılıçdaroğlu, “Şundan herkesin emin olmasını istiyorum; nerede bir haksızlık olursa, nerede bir hukuksuzluk olursa halkın partisi olan CHP onların yanında olacaktır” dedi

Enis Beberoğlu hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “464 günlük bir esaret yaşadı, haksız ve hukuksuz olarak hapiste tutuldu. Bu esareti aştık, dün yemin etti. Şimdi demokrasi üzerine düşen gölgeyi kaldırmak AYM’nin görevi. Sorun Enis Berberoğlu sorunu değildir, sorun bir demokrasi sorunudur” ifadelerini kullandı

"Memleketi sen mi yönetiyorsun, dış güçler mi?"

 Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Bunların döneminde dolar bir numaraları para oldu. Şimdi 'Türk lirasına döneceğiz’ diyorlar.  Madem öyle ihaleleri TL ile yap. 16 yıldır memleketi sen mi yönetiyorsun dış güçler mi yönetiyor? Sen yönetiyorsan bu zamlar ne?

Yeni Ekonomi Programı’nı açıkladılar. 16 yılda bozdular 3 yılda yapacaklar. Bu ekonomide durgunluk yaratacak. Türkiye’nin yılsonuna kadar ödeyeceği borç 26 milyar dolar. Cari açık ise 12 milyar dolar. Toplam 38 milyar dolar para bulması lazım. Şu anda Merkez Bankası’nın rezervi 28 milyar dolar.

"İsrafı itibar olarak görüyor"

1100 odalı Saray’da kriz yok. Her şey var orda. Asla ve asla ev kirası yok, doğal gaz parası yok. Sarayda kriz yok. Erdoğan ‘kriz yok’ diyor. Doğru saraya bakıyor kriz yok. İsrafı itibar olarak görüyor. İsraf her yerde ve her inançta doğru kabul etmez. Bir de sarayın beslemeleri var. Sarayda yaşamaz ama her yerde geçinir.

Halk bu krizin yükünü çekecek. Henüz sırtındaki yükü tam hissetmiş değil. Önümüzdeki süreçte bunu hissedecek. Yükü sizin sırtınıza yıkacaklar. Önümüzdeki günlerde bu tabloyu daha çok göreceksin.

Stokçuluk yapan senin adamların, Millet muhbir mi? Her tarafa koşturuyorlar ‘bize par verin’ diye. Gittiler ABD’de açıklama yaptılar. ‘McKinsey ile anlaşma yapmaya karar verdik’ diye. 3 ayda bir gelip denetleyecekler. Bu söylendiği zaman ‘bu sıradan bir şey’ diyorlar.

“ABD şirketine güvenenin Türkiye’de yeri yok”

Kendi milletine güvenmeyen, kendi devletine güvenmeyen bir ABD şirketine güvenen bir hükümetin Türkiye’de yer yoktur. Koskoca Türkiye Cumhuriyet ve 16 bakanlığı bir ABD şirketine denetletiyorsanız sizin oralarda yeriniz yoktur.

21 yüzyılda Türkiye’yi getirdikleri konum bu. Bu devletin ekonomisinin yönetimini ABD’ye vereceksin yüzün kızarmadan ‘yerli ve milliyim’ diyeceksin."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar