Kılıçdaroğlu: Siyasetin rövanşı olmaz

Katıldığı radyo programında 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Rövanşla yola çıkan insanların siyasetten ayrılması lazım. Bu işin kavgası, rövanşı olmaz, halka hizmet için geliyoruz intikam için değil" dedi.

Kılıçdaroğlu: Siyasetin rövanşı olmaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
18 Haziran 2018 Pazartesi 19:55

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'da kazanmaları halinde bir rövanş söz konusu olup olmayacağına yönelik bir soruya, "Rövanşla yola çıkan insanların siyasetten ayrılması lazım. Bu işin kavgası, rövanşı olmaz, halka hizmet için geliyoruz intikam için değil. İntikam, kin, öç duygusu insana yakışmaz. Biz sabırla hoşgörüyle toleransla herkesin sorunlarını çözmek istiyoruz. Siyasetin konusu budur." yanıtını verdi.

"Son 16 yılda 151 milyar dolar faiz ödenedi"

Doların yükselmesinin dış güçlerle bağlantısıyla ilgili görüşü sorulan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Gidip de İngiltere'de dolar lobisinden borç isteyen kim? Biz gidip borç istiyoruz. Hem istiyorsun hem şikayet ediyorsun. Elinde dolar tutan kişilere kızıyoruz, 'niye müdahale ediyorsunuz' diye, adam diyor ki 'benim şartlarım var, faizi yükseltirsen veririm' Yakayı tefeciye kaptırmışsan, kabahat tefecide değil, kabahat tefeciye yakasını kaptıranlarda." ifadelerini kullandı.

"OHAL'i kaldıracağız"

OHAL'i kaldırmanın, "Ey dünya, Türkiye'de yeni bir seçim oldu ve Türkiye, demokrasi konusunda çok önemli bir adım atarak olağanüstü hal uygulamalarını kaldırdı ve normal hukuk rejimine geçiyoruz" anlamına geldiğini dile getirerek, ikinci yapacakları şeyin de Merkez Bankasının bağımsızlığına dikkat edecekleri açıklamasını yapacaklarını söyledi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar