için kaldı

Kılıçdaroğlu: YSK'ya güvenmiyorum

Fox Tv yayınlanan 'Liderler Fox'ta' programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk oldu.

Kılıçdaroğlu: YSK'ya güvenmiyorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 20:21

Muharrem Bey'in çıkışıyla Erdoğan'ın ezberi bozuldu diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geçmişte Ekmeleddin İhsanoğlu adaylığı hakkında bir pişmanlığım yok. Biz anayasa referandumunda yüzde 49 oyu boşuna almadık. Adalet yürüyüşünde de referandum seçimlerinde de parti bayrağı hiç kullanmadık." dedi. 

"Biz demokratik bir anayasa yapmak istiyoruz"

Parlamenter sisteme ilişkin bir komisyon kurduk diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyük olasılıkla yarın açıklama yapılacak. Bu akşam son şekli verilecek, yarın kamuoyu ile paylaşılacak. Bu bizim zaten en büyük hedefimiz. Demokratik parlamenter sisteme geçmektir. Darbe hukukundan arınmamış bir parlamenter sistem olamaz. Lider suntası, yüzde 10 seçim barajının olması parlamenter sistem değildir. Bizim yapacağımız ilk iş darbe izlerini anayasadan kaldırmak.  Biz demokratik bir anayasa yapmak istiyoruz. Belki de Cumhuriyet tarihinde bir ilk olacak." açıklamasında bulundu. 

"Meşru olan hiçbir siyasi partiyle ittifak yapmaktan korkmuyoruz"

Fatih Portakal'ın 'HDP ile ittifaktan korkuyor musunuz?' sorusuna yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Meşru olan hiçbir siyasi partiyle ittifak yapmakta herhangi bir korkumuz yok. Millet İttifakı'nın yapılan görüşmeleri sonrası ortaya bu sonuç çıktı.

"YSK'YA GÜVENMİYORUM"

Fatih Portakal'ın, ‘YSK'ya güveniyor musunuz?' şeklinde sorduğu soruya Kılıçdaroğlu, "Hayır güvenmiyorum. Türk bayrağını seçimlerde kullanmak yasak değil mi? Ama bakıyorsunuz reklamlarda kullanılıyor ama YSK buna yasak demiyor" şeklinde yanıt verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar