Kılıçdaroğlu: Seçim yenilenecekse, 39 ilçede yenilenir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, YSK'nın İstanbul kararı hakkında, "Bu 7 kişi YSK’da görev yapan sözde hakimlerdir. Sahtekarlık varsa, seçim yenilenecekse, 39 ilçede yenilenir. Neden sadece İstanbul?" dedi

Kılıçdaroğlu: Seçim yenilenecekse, 39 ilçede yenilenir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
7 Mayıs 2019 Salı 13:36

Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, “Vatandaş tercihini kullandı. Gitti sandığa oyunu kullandı. Adaletten belediye başkanımızdan yana oyunu verdi. Onların tahmin etmediği bizim de yüzde yüz kazanacağımız yerleri aldık. İstanbul’a gelince kumpas kurmaya başladılar. Milletin iradesine demokrasiye kumpas kurmaya başladılar. YSK'deki bazı hakimlerle kurdular. Onların yüzünü bugün size göstereceğim. Demokrasi adına utanırlar mı çocukların adına utanırlar mı bilmiyorum. Kendilerine hakim dendikleri için utanırlar mı onu da bilmiyorum” açıklamasını yaptı

 Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle;

“Sandık kurullarının oluşumunda bir hata var dediler. Biz oluşturmadık, hakimler yaptı. Bunu daha önceki seçimlerde de yaptılar. Verilen mazbatayı iptal ettiler. Hakim dediğin adam, verdiği kararın arkasında duran adamdır. Esen rüzgara göre yön vermez. Hakim dediğin adam satılık değildir, siyasi baskılara boyun eğmez.

Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalmaz. 7 tane hakim aracılığıyla milletin iradesine darbe vurdular.

‘Bilmediğimiz yerlerde bir şeyler oldu’ bunu o hakimler anladı. Sandık başında olduğu doğru. Sandık başına giden İstanbullular, İmamoğlu’nu seçti. O, 7 çete mensubu arka kapından AK Parti’nin belirli çevreleri ile uğraştığından seçimleri iptal ettiler.

O, 7 kişi Ramazan gününde haram yemeyi kabul ettiler. Kul hakkı yemek ne zamandan beri halimlerin görevi oldu. Bunu söyledim diye tazminat açacaklar, açmazsanız namertsiniz.

Bu 7 kişi YSK’da görev yapan sözde hakimlerdir. Seçim yenilenecekse, 39 ilçede yenilenir. Neden sadece İstanbul? Sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda yenileniyor. Seçmen aynı seçmen, sandık aynı sandık, kurul aynı kurul, tek bir şeyi iptal ediyorlar.

Demokrasiyi birlikte savunacağız. Hangi partiden, inançtan olursa olsun. Milyonlarca kişi sandığa gitti, oy kullandılar. Neye göre iptal ediyorsun. Milletin vicdanı kanıyor. Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Ramazan’ın birinci gününde hak ihlal ediyorsunuz. Hangi din ve imansa var birisinin hakkını hukukunu gasp etmek. Taşerondan hakim olmaz. Hakim ahlaklıdır. Hakim adalet gelsin diye çalışır.

Tarihin önünde suçlusunuz. Hiçbir baba çocuğuna bu kadar ağır bir miras bırakamaz. Bunlar bıraktılar. Her şeye karşı bu milleti ferasetine güveniyorum. 23 Haziran’da bu milleti elini vicdanına koyup destan yazacaktır.

Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra CHP’nin değil 16 milyonun adayıdır. Mazbatayı veren halk, alan ise yukardaki çete. Seçime gideceğiz. İmamoğlu kısa süre içinde su ücretlerinde yüzde 40 indirim yaptı. Tabelaya Türkiye Cumhuriyeti’ni ekledi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun. Kısa sürede birçok şey yaptı. 16 milyonu kucaklayan tek ve önemli bir belediye başkanıdır. İmamoğlu, saraydan talimat almayacak, 16 milyondan talimat alacak.

O 7’li çeteye söylüyorum. Gücünüzü nereden alırsanız alın. Bizi  etkilemez. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Saraydan alanlar hukuk önünde cevap verecek.

 Türkiye’nin bütün demokratları, hangi partiden olursa olsun, benim sözlerim AK Parti’ye oy verenlere değil. Benim sözüm bu kumpası hazırlayanlaradır. Gerçeğe görüp kara verme zamanı. İstanbullular olarak hep birlikte hareket edeceğiz. Türkiye’nin bütün demokratlarının 80 ilden İstanbul için göreve çağırıyorum. Adaleti sağlamak hepimizin elindedir. Hiç imse endişe etmesin 23 Haziran’ı altın sayfalara yazacağız. Demokrasi kazanacak, her şey çok güzel olacak."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar