Kılıçdaroğlu’ndan YSK’ya çağrı: Bu süreci sonlandırmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. YSK'ya çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, süreci bir an önce sonlandırması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu’ndan YSK’ya çağrı: Bu süreci sonlandırmalı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
30 Nisan 2019 Salı 13:43

TBMM’deki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sadece CHP değil, diğer partilerimiz de ortak çaba gösterdiler. Demokrasidir baharı yaşatan. 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Ankara'ya Mansur Yavaş baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul'a baharı getirdi, Zeydan Karalar Adana'ya baharı getirdi, Vahap Seçer Mersin'e baharı getirdi, Muhittin Böcek Antalya'ya baharı getirdi. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz lazım. Asıl görev şimdi başlıyor” açıklamasını yaptı

Belediye seçimlerini kazanan başkanlara gelecek 5 yılın hazırlıklarının şimdiden yapmaları gerektiğini söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, “10 maddelik temel ilkeler belirledik. Partizanlık yapmayacaksınız, bütün beldeyi kucaklayacaksınız dedik. Verdiğimiz her sözün arkasında olacağız. Vatandaşlar iyi ki oyumuzu CHP'ye verdik, bu kentte ayrımcılık bitti, bereket huzur geldi diyecekler. Biz ülkemizi, beldemizi, insanımızı seven bir anlayışla yola devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

"YSK süreci bir an önce sonlandırmalı"

YSK’nın hala karar vermediğini söyleyen, Kılıçdaroğlu, “31 Mart'ta sandığa gittik, bugün 30 Nisan. 1 ay geçti aradan. Hukukun üstünlüğünü savunduk, her seferinde uyardık. YSK'da görev yapan yargıçlar Yargıtay ve Danıştay'dan gidiyor. Bunlar sıradan yargıçlar değil, belli bir noktaya gelmiş olan kişiler. O kişiler siyasal baskılara göğüs vermek zorundadırlar. YSK'nın bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 39 ilçede vatandaşların gidip oy kullandığı bildirerek “39 ilçedeki bütün geçersiz oylar yeniden sayıldı. Ekrem İmamoğlu çıktı. Yetmedi, 6 ilçede bütün oylar sayıldı. Ekrem İmamoğlu'nun oyları arttı. 22 ilçede örnekleme yöntemiyle 57 sandığı seçeceğiz ayrıca sayacağız dediler, saydılar. Kim çıktı? Ekrem İmamoğlu. Ne bekliyorsunuz?” dedi

 YSK’nın yasalara ve daha önce aldığı kararlara uymasını gerektiğini de aktaran Kılıçdaroğlu, “Biz bunu bekliyoruz. Seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. YSK üzerinde kurulan baskılara boyun eğmemek zorundadır, hukukun üstünlüğünü savunmak zorundadır. Demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak zorundadır. Bir an önce kararı verin ve Türkiye gerçek gündemine dönsün.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yılın ilk 3 ayında 33 milyar lira faiz ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, bu faizi 82 milyon vatandaşın ödediğini açıkladı

Çubuk'ta yaşadığı saldırıyı anlattı

 Çubuk’ta kendisine düzenlenen saldırı hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Şehit töreninde büyük bir bayrak istediler, ilçe teşkilatımız verdi. Cenaze törenine katıldık. Bir grup cenaze namazını kıldırmadı. Akkuzu köyü sakinlerine bir şey demiyorum. Burada provakasyon yapanlara söylüyorum. Daha namazın başında sloganlar, hakaretler… Bırakın bari namazı kılınsın, bırakın Fatiha okunsun. Şehitlerimiz yüzde 99’u fakir aile çocuklarıdır. Bana yapılan linç girişiminde çok şehit cenazesinde yapılan haksızlığı dile getiriyorum. Şehit cenazesine yapılan hakaret beni derinden yaralamıştır. Bırakın bari namazı kılınsın. Ardından linç girişimi… Saldırı, diyorlar açık söylüyorum linç girişimi bu.

Bir eve girdik. Hayatımda iki kez polisin akrep diye tanımladıkları araca girdim birincisi PKK’nın yaptığı saldırı ikincisi de bu oldu.

PKK ülkeyi bölmek istiyor, bunlar da ülkeyi bölmek istiyor, aynı amaçtalar. Biz sakinliğimizi koruduk. Bu partinin koltuğuna ilk oturan kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, boynunda idam fermanı ile Türkiye’nin bağımsızlığını sağladı. Bize tarihin yüklediği bir sorumluluk vardır. Ekonomimizi güçlendireceğiz, çağdaş uygarlığı koruyacağız. Bırakın bir  milim geri atmayı, her zaman iler adım atacağız."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar