Kılıçdaroğlu Tank Palet'in özelleştirilmesini eleştirdi

CHP’nin Ankara aday tanıtımında konuşan Kılıçdaroğlu, Tank Palet'in özelleştirilmesini eleştirerek iktidara 9 soru sordu.

Kılıçdaroğlu Tank Palet'in özelleştirilmesini eleştirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
15 Ocak 2019 Salı 14:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Ankara aday tanıtımında konuştu.

 Her gittiği yerden belediye başkanlarından üç şey istediğini belirten Kemal Kılıçdaorğlu şu ifadeleri kullandı:

 “Bir, hiç kimsenin emeğiyle oynamayacağız. Ankara Büyükşehir'de veya diğer belediyelerde çalışan herkesin iş güvencesi sayın Yavaş olacak. Herkesin aşına ve işine saygı gösterilecektir.

İki; biz sosyal demokratlar, her kuruşun hesabını millete vermeyi onurlu görev kabul ederiz. Sayın Mansur Yavaş, harcadığı her kuruşun hesabını millete verecek.

Ve üç; hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Sayın Mansur Yavaş da aynı politikayı güdüyor. Hangi partiden olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun insansa, sorunları varsa o sorunları çözmek bizim boynumuzun borcudur. Biz insanımızı seviyoruz.

Trump'a tepki

Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye'yi kimse tehdit edemez. İktidar yeterince sert eleştirmedi. Hiç kimse unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti egemen güçlerin lütfuyla kurulan bir devlet değildir. Egemen güçlere teslim olmamak için mücadele eden bir Kuvayi Milliye vardı. Bizler onların torunlarıyız. Onlar daha sonra CHP'yi kurdu. CHP'li olmak kolay değildir. CHP avukat odalarında kurulan bir parti değildir, savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Batı o yüzden tehdit ediyor. Egemen güçlere asla teslim olmayacağız. 

Osmanlı borçlandığı için batmıştır. 16 yılda AK Parti, Londra'daki bir avuç tefeciye ödenen faiz 162 milyar 156 milyon dolar oldu. Neden ses çıkaramıyorlar; tefecilere teslim oldukları için. Paraya, pula muhtaç. Cumhuriyeti kuranların yaptığı ilk iş Osmanlı'nın borçları ödemek ve egemen güçlere karşı dik durmaktı.

Tank Palet eleştirisi 

Her şeyi sattılar. Milletin parasıyla yapılmış ne varsa sattılar. Şimdi sıra askeri fabrikaları satmaya geldi. Sakarya'da 1975 yılında kurulan tank palet fabrikası şimdi satılıyor. Bu fabrikada Fırtına Obüsleri yapıldı. Leopar Tankları burada onarılıyor. Bu fabrika verimlilik açısından değerlendirilecekse en verimli 3'üncü fabrika. Bu fabrikada dünyada 5'inci sırada. O fabrikanın değeri 20 milyar dolar. Bunu özelleştiriyorsunuz.

20 Aralık'ta Resmi Gazete'de özelleştirilecek diye yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlanan... Bereket elimizde kararname var. Sen kalkıyor, Sakarya'da açıklama yapıyorsun, 'Bu özelleştirme değil' diye. Bu ayıp değil mi? Eğer bu ülkede milliyetçilik diye bir kavram varsa, vatan sevgisi diye bir kavram varsa hiçbir devlet kendi askeri fabrikalarını yabancılara peşkeş çektirmez. Hani boya, tekstil fabrikasını satabilirsin. Ama bir askeri fabrika... Şimdi 9 soru soruyorum: 

Fabrikanın özelleştirme işlemleri için değer tespit komisyonu oluşturulmuş mudur? 

Komisyon bir dğeer tespiti yaptıysa bu ne kadardır? 

Fabrikanın özelleştirme işlemleri için ihale komisyonu oluşturulmuş mudur? 

İhale yapılmış mıdır, ne zaman, nerede, hangi usule göre yapılmıştır? 

İhaleye kaç firma teklif vermiştir, verilen teklifler nelerdir? 

İhaleyi alan şirkete üretim ve satış garantisi verilmiş midir?

Fabrikada çalışan askeri personel, özelleştirmeden sonra çalışmaya devam edecek midir? Çalışacaklarsa da Katar şirketi emrinde mi çalışacaktır? 

BMC şirketinin yüzde 49,9 Katarlılara kaça satıldı? Size bedava verildiği söylenen uçan sarayla bunun bağlantısı var mıdır? 

Bu özelleştirmede ihale yapılmadıysa sebebi nedir, hangi kanun bu yetkiyi vermektedir?

"YSK'ya değil halkımıza güveniyoruz"

Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşananları şimdi yaşatıyorlar, o yüzden isyan ediyorum. Biz, bu çalışmaları yerelden de başlatacağız. Birlikte yapacağız. Diyorlar ki, 'YSK'ya güvenmiyorsanız seçimlere girmeyin' diyorlar. YSK'ya güvenmiyoruz ama halkımıza güveniyoruz. Bizim belediye başkan adaylarımız hiç kimseyi ötekileştirmeyecek, harcadıklarının hesabını verecekler, pozitif ayrımcılığı fakir fukaradan başlatacaklar."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar