Kılıçdaroğlu: Gezi olayları bu ülkenin özgürlük ve demokrasisinin sesidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında partililere seslendi.

Kılıçdaroğlu: Gezi olayları bu ülkenin özgürlük ve demokrasisinin sesidir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
20 Kasım 2018 Salı 13:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eksiğimiz olursa, yanlışımız olursa söyleyin. Biz başkaları gibi değiliz, insanız. Yanlışımız olabilir. Bildiğimiz doğrunun arkasında yürürüz. Sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesi'nde zulm etmeyeceksiniz, zulme boyun eğmeyeceksiniz' diyor. Bugün arkası olanlar hiç karakola falan gitmiyorlar. Garibanlar içeride. En son FETÖ'nün bir iş adamı vardı Türkiye'de. Savcı hakkında takipsizlik kararı verdi. Niçin, parası vardı. Kışlaya, camiye, adliyeye siyaseti sokmayın demiştim. Sokarsanız, ülkenin başı beladan kurtulmaz demiştim. Soktular." şeklinde konuştu.

Yemen'de bunlar olurken İslam dünyası bu savaşı bitirmek istiyor mu?

Çocuklarımızın geleceği konusunda çok endişeliyiz diyen Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: İki vekil arkadaşımız güzel bir çalışma yaptı. 2 milyon çocuk işçimiz var. Çocuklarımıza gerçekten gereken değeri veriyor muyuz? Çocuklarımız hakikaten çocukluklarını düşünüyor muyuz? Bunu hiç mi hiç düşünen bir iktidar yok. Yemen, tam bir kan gölüne dönen coğrafya. Ölen de, öldüren de Müslüman. İnanç üzerinden bir insan öldürülür mü? Neden Müslüman coğrafyada insanlar birbirlerini öldürüyor? Buradan kimler neler kazanıyor? Kimler bu bölgedeki petrolü elde etmek istiyor? Yemen'de bunlar olurken İslam dünyası bu savaşı bitirmek istiyor mu? Yoksa arkadan silah verin, 'Buyrun beyler mi?' diyor. 

"Gezi olayları bu ülkenin özgürlük ve demokrasisinin sesidir"

Gezi olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar. Hiç kimse gezi olaylarından intikam alamaz. Gezi olayları bu ülkenin özgürlük ve demokrasisinin sesidir." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Sabri En beğenilen yorum
Ülke muhalefetini bitiren adam gibi adam