Kılıçdaroğlu: Kaçmak doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, "Ben olmayacağım diye kaçmak doğru değildir." dedi.

Kılıçdaroğlu: Kaçmak doğru değil
Son Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 12:48
21 Mayıs 2021 Cuma 12:43

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BU GÖREVDEN KAÇMAM"
Yayında bir kez daha Kılıçdaroğlu'na "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" sorusu yöneltildi. Bunun tartışılmasını doğru bulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, devamında uygun görüldüğü takdirde bu görevden kaçmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"ONORE BİR MAKAM"
"Cumhurbaşkanlığı adaylığını bu aşamada tartışmayı çok doğru bulmuyorum. Biz bir ittifakın parçasıyız. Otururuz, konuşuruz, kararı öyle alırız. Cumhurbaşkanlığı onore bir makamdır. Ben olmayacağım diye kaçmak doğru değildir."

DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek seçimlerde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yönelik soruya daha önce "Ortak görüş olursa Cumhurbaşkanı adayı olurum. İttifak böyle bir karar verirse ondan kaçamazsınız" cevabını vermişti.

Göreve geldiğinden beri 10 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yarışa girerseniz kazanacağınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna da "Ondan en ufak bir endişem yok" diyerek cevapladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar