Kılıçdaroğlu, İnce’ye ne teklif edecek?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, kulislerde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce bulunacağı teklifin konuşulduğun aktardı.

Kılıçdaroğlu, İnce’ye ne teklif edecek?
Son Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba 12:53
25 Eylül 2019 Çarşamba 12:51

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye CH Genel Sekreterliği görevi teklifi götürüleceği iddia edildi. Kulislerde konuşulan bu iddiayı dile getiren ise Habertürk yazarı Nagehan Alçı oldu.

 Alçı’nın “Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Muharrem İnce’ye gideceği konuşulan teklif” başlıklı yazısı şöyle;

“Kemal Kılıçdaroğlu’na çok yakın birkaç kaynaktan farklı ortamlarda çok şaşırtıcı bir şey duydum.

Kemal Bey’in önümüzdeki günlerde parti yönetiminde bazı değişiklikler yapması bekleniyor. Kulağıma şu bomba iddia geldi: Kılıçdaroğlu, İnce’ye Genel Sekreterlik önermeyi düşünüyormuş. İnce açıkça hem CHP Genel Başkanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı adaylığını hedeflediğini açıkladı ve bu yönde çalışmalara başladı. Kemal Kılıçdaroğlu bu çıkışa karşı İnce’yi yanına alma hamlesi yaparsa herkesi şaşırtmış olur.

Bu, parti içi dengeler açısından da önemli. Ekrem İmamoğlu çok sivrildi, hatta CHP’nin koridorlarında ‘fazla sivrildiği’ konuşuluyor. İmamoğlu’nu dengelemek için de İnce faktörünü devreye sokmak Kılıçdaroğlu açısından akıllıca bir hamle gibi görünüyor.

Erken seçim tahmini

Bir diğer kulis de erken seçim tartışmaları ile ilgili. Her ne kadar hem iktidardan hem de muhalefetten erken seçime dair bir sinyal gelmese de Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce gibi 2020 Kasım’ında bir seçim bekliyor, hazırlıklarını ona göre yapıyormuş.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar