Kılıçdaroğlu: İnce birinci turda da seçilebilir

Katıldığı programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin birinci turda da cumhurbaşkanı olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: İnce birinci turda da seçilebilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
13 Haziran 2018 Çarşamba 09:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında 24 Haziran seçimlerin hakkında açıklamalarda bulundu.

OHAL’in herkese zararı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını bildirdi. Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin toplantılarına daha önce bürokratların gitmediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Kazanacağız. Sağlıklı politika ile bu sorunların çözüleceğine yönelik bir kanaat oluştu. Muharrem İnce 25 Haziran'da Cumhurbaşkanı olacak. Bir veya ikinci turda olacak. Muharrem İnce birinci turda da seçilebilir. Müthiş bir dip dalga geliyor. Parlamentoda da Millet İttifakı çoğunluğu alacak." diye konuştu.

 4 siyasal parti olarak önce ilkeleri belirlediklerin ifade eden Kılıçdaroğlu, “Böyle yola çıktık. Bugünkü noktaya kadar geldik. Öbür ittifakın bir ilkesi yok. Hangi gerekçe ile bir araya geldikleri de belli değil. Demokratik parlamenter sisteme yürüyeceğiz. Parlamentoda demokratik parlamenter sistemi getirmek için diğer partiler destek verirse de seviniriz. Meclis'te AK Partililer de yüzde 99 destek verecektir. İlkemiz gerçekleşene kadar Millet İttifakı devam edecek." şeklinde konuştu” açıklamasını yaptı

7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon çalışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Ahmet Davutoğlu'nun samimi olduğunu düşünüyorum." dedi. Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinin 16 Nisan referandumundaki 'evet' sonucunu tersine çevirmek anlamına geldiğini belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Cahit ARSLAN En beğenilen yorum
DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMAYALIM, HER KESİMİN ÖZLEDİĞİ HUZURA ERMEK TEK EMEL VE ARZU OLMALI, ADALET HEPİMİZE LAZIM AMA ADALETSİZLİK RUHLARINA İŞLEYENLERE DİKKAT EDELİM, ZİRA SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ, ELİMİZİ BAŞIMIZA TOPLAMAMIZI İSTEMEYEN EMPERYALİZM SİYONİZM VE İÇİMİZDEKİ İŞBİRLİKÇİLERİ BİR ÇOK PLANLARI OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR, KULU KULA KUL YAPMAK İSTEYEN ŞER GÜÇLER BOŞ DURMUYORLAR, ÇOK YÖNLÜ SENARYOLARI SAHNELEMEYE ÇALIŞIYORLAR, ULUSUMUZ VATANIMIZ KUTSALLARIMIZ İÇİN REHAVETE KAPILMAYALIM LÜTFEN!