Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısından içeriye alınmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bakan Özer'den randevu talebinde bulunduğunu ve talebine karşılık verilmediğini söyleyerek bakanlık binasına gitti. Burada açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''KPSS'de 80-90-95 puan alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiğini duydum. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır'' dedi

Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısından içeriye alınmadı
Son Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 14:37
30 Aralık 2021 Perşembe 14:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) randevu talebine karşılık verilmediğini söyleyerek bakanlığa gitti.

''MÜLAKATLARDA ARTI EKSİ 3 PUAN UYGULAMASI NEDEN TERK EDİLDİ?''

Bakanlık binası önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

'''Dün bir feryadı dile getirdim. KPSS'de 80-90-95 puan alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiğini duydum. Onlarla konuştum. Yazıktır günahtır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Daha düne kadar mülakatlarda artı eksi 3 puan verilecek uygulaması kimin talimatıyla neden terk edildi? Büyük haksızlık var. Evlatlarımıza haksızlık var.

Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa ona karşı çıkmak benim en doğal görevim. Herkesin böyle bilmesini isterim.''

BAKAN ÖZER'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'GÖRÜŞME' YANIT

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesi açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" dedi. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar