Kılıçdaroğlu: Devlet yönetiminde deneyim değil akıl gerekiyor

‘Hak-Hukuk-Adalet’ belgeselinin gala töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devlet yönetiminde deneyim değil, akıl gerekiyor. Size akıl lazım. Aklını kullanacaksın, bilenle konuşacaksın.” dedi

Kılıçdaroğlu: Devlet yönetiminde deneyim değil akıl gerekiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 15:36

Danıştay Üyesi Ayşe Demirel yaptığı paylaşımda “Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız" ifadesini kullanmıştı.

“SEN ONURSUZ BİR YARGIÇSIN”

Adalet Yürüyüşü’nün yıl dönümünde  “Hak-Hukuk-Adalet” belgeselinin galasına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında paylaşım yapan Danıştay Üyesi Ayşe Demirel hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bir hakim, üstelik Danıştay'da bir hakim siyasete bulaşırsa, bir partinin kadın kolları başkanı gibi tweet atarsa, o hakimi orada tutanda adalet kavramı yoktur. Onun özünde ve ruhunda adalet yoktur. Eğer o yargıç orada duruyorsa, hala görevinden istifa etmemişse, her şeyden önce en büyük zararı yargı camiasına veriyor. Eğer erdemliysen, belleğinde toplu iğne ucu kadar erdem diye bir kavram kalmışsa, vicdanlıysan, arayışına ben de katkı vermek istiyorum diyorsan, sevgili hakim kardeşim görevini bırakacak, istifa edecek, onurunla çekileceksin. Eğer çekilmiyor, orada oturuyorsan, açıkça söylüyorum, sen onursuz bir yargıçsın.

Biliyorum hemen tazminat davaları açacaklar. Sanıyorlar ki, Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmam. Bir daha duysun diye söylüyorum, onurun varsa, insansan, 1 saat bile o görevde kalmaz, derhal istifa edersin. Asıl sözüm onu oraya atayan saraya. Cumhurbaşkanı neden tarafsız olmalı? Mahkemeye hakim tayin ediyor, onun için olmalı. Bir partinin militanlarını getirir yargıya hakim diye koyarsan işte bu tabloyla karşı karşıya kalırız. Ve hiçbir vatandaş yargıya güven duymaz.”

 “DEVLET YÖNETİMİNDE DENEYİM DEĞİL AKIL GEREKİYOR”

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  devlet yönetimi hakkında kendilerini yöneltilen eleştire yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Devlet yönetimini bilmiyorlar. Hani hep yazıyorlar ya, 'Efendim devlet yönetiminde deneyim gerekiyor'. Devlet yönetiminde deneyim değil, akıl gerekiyor. Size akıl lazım. Aklını kullanacaksın, bilenle konuşacaksın. Adaletin ne kadar önemli olduğunu anlatacaksın.”

Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçimleri hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Seçimde adalet istiyoruz. Buyrun İstanbul'un sokaklarına, bütün Türkiye'ye bakın. İnsanı boğarcasına her tarafta afişler. Eğer madem işe sizin sözünüzle başlayalım. Bütün AK Partili kardeşlerime şunu anlatmak isterim. Haram olduğunu bilip de harama destek vermek, harama ortak olmak demektir. Ödediğiniz vergiden harcadığı her kuruşu bir yönetim size bildirmiyorsa, haram lokma yiyor demektir. Ona oy verdiğiniz zaman harama ortak olmuş olursunuz”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar