Kılıçdaroğlu: 35 bin eve domates ve soğan dağıtacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında 35 bin eve domates ve soğan dağıtacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu: 35 bin eve domates ve soğan dağıtacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
19 Şubat 2019 Salı 14:58

CHP Grup Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Şu anda görev yapan sözleşmeli er erbaşların sorunları var mı? Bu sorunlardan söz edeceğim. Uzman çavuş veya astsubay mesai bitiminde akşam evine gider. Orduda 7 yıl görev yapan sözleşmeli er erbaşlar evlerine gidemiyorlar. 7 yıl evlerine gidemiyorlar. Ancak yılda 30 gün izin var veya 15 gün mazeret izni veya doğum ölüm izni 7 günlük evlilik izni var. Sonra 7 yıl kışlada bekleyeceksin tıpki erler gibi. 7 yıl boyunca kışlada er koğuşunda kalmak zorundalar. Neden? Bunlar insan değil mi? Ocak 2018'de uzman çavuş astsubay ve üst kademeye 400 lira iyileştirme zammı yapıldı. Herkese zam sözleşmeli er erbaşlara bu zam verilmedi. Neden? Sözleşmeli er erbaşlara aile çocuk yardımı yapılmaz. Askerler bir yerden bir yere görevlendirilebilirler. Giderlerken tayin izni yol harcırahı alırlar. Sözleşmeli er erbaşlara bu hak da yok. Bunlar robot değil bunlar da insan. Bunlarda eş durumu tayini de yok. Neden? Şehit olduklarında yakınlarına ayda 4200 lira veriyorlar. Sözleşmeli er erbaş dışında şehit olursa 5600 lira veriyorlar. Şehit şehittir. Haksızlık değil mi bu?

Çözüm; uzman er ve uzman onbaşıya verilen haklar bunlara da sağlansın. Uzman er ve uzman onbaşıya verilen haklar bunlara verildiği zaman bu sorun da büyük ölçüde çözülmüş olacak. Ordu milletvekilimiz araştırma önergesi hazırladı Meclis'e verdi.

“35 bin fakir aileye soğan ve domates teslim edeceğiz”

Tanzim satış mağazaları kuruyorlar. Hafta sonu İzmir'deydim. Aziz Kocaoğlu 35 bin fakir aile var dedi. 35 bine eve 10 kilo soğan, 10 kilo domates teslim edeceğiz. Sosyal adalet budur. Hİçbirisi gidip kuyruğa girmeyecek, cebinden para vermeyecek. Böylece bu mesele bitmiş olacak."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar