Suudi Arabistan’dan saldırı açıklaması: Kesinlikle İran tarafından destekleniyor

Petrol rafinerisine yönelik hava saldırısından İran’ı sorumlu tutan Suudi Arabistan, saldırıda kullanılan füze ve silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) İran yapımı olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan’dan saldırı açıklaması: Kesinlikle İran tarafından destekleniyor
Son Güncelleme: 19 Eylül 2019 Perşembe 09:26
19 Eylül 2019 Perşembe 09:23

Petrol tesislerini hedef alan hava saldırısına ilişkin dün bir basın toplantısı düzenleyen Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Turki el-Maliki, saldırının “kesinlikle İran tarafından desteklendiğini” söyledi.

Aramco’nun her iki tesisine yönelik saldırıda toplam 18 SİHA ile 7 cruise (seyir) füzesi kullanıldığını kaydeden Maliki, silahların tümünün İran yapımı olduğunu kaydetti. Füzelerin kuzeyden ateşlendiği, ancak tam fırlatma noktasının belirsiz olduğu bilgisini veren Sözcü Maliki, bunun kesin olarak tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Toplantıda Aramco tesislerine atılan füzelerin kalıntıları da gösterildi.

“Saldırı objektif soruşturulmalı”

Suudi Arabistan’ın en büyük petrol rafinerisi Abkayk’a geçen cumartesi füze ve silahlı insansız hava araçları ile yapılan hava saldırısının yankıları sürerken, Moskova’dan olayla ilgili soruşturmanın objektif yürütülmesi talebi geldi. Krizin patlak verdiği günden bu yana Suudi Arabistan ile ilk teması dün kuran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Suudi tarafından gelen talep üzerine Devlet Başkanı Putin, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin, yaşanan saldırıdan Rusya’nın ciddi tedirgin olduğunu dile getirerek, olayın geniş çaplı, detaylı ve objektif olarak soruşturulmasının yerinde olacağını iletti” denildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar