Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Ekrem Oktay istifa etti

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Ekrem Kerem Oktay görevinden istifa etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Ekrem Oktay istifa etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
18 Temmuz 2018 Çarşamba 20:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Ekrem Kerem Oktay görevinden istifa etti.

CHP Kurultay Delegesi de olan Oktay, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran'daki seçimlerde dünya tarihine girecek bir demokrasi mücadelesine şahit olduklarını, halkın rekor sayılabilecek bir katılım oranıyla sandığa gittiğini ve sandık başında görev aldığını vurguladı.

Bu süreçte siyasi partilerin demokrasiye canla başla sahip çıkan milyonları hak ettikleri şekilde temsil ettiğini ve görevlerini yerine getirdiğini söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Oktay, şunları kaydetti:

"Ortaya çıkan ciddi temsil krizi bugün itibarıyla toplumun her kesiminde yükselen bir değişim beklentisine yol açmıştır. Halkımız, CHP'nin yenilenmesini ve çok daha güçlü bir şekilde demokrasi mücadelesine liderlik etmesini bekliyor. Bu talebin gereğini yerine getirmek hepimizin temel görevi. Parti kültürümüz ve ilkelerimiz de parti içi demokrasinin işletilmesini, en yüksek karar organımız olan kurultayın toplanarak bu dönemin muhasebesinin yapılmasını gerektirmektedir. Bugün Türkiye'de rejim değişmiştir. Cumhuriyeti korumak, demokrasiyi güçlendirmek için CHP de değişmeli, yeninden halkımıza umut vermeli ve iktidar yürüyüşüne başlamalıdır."

Kurultayın toplanması için imza verdi

Demokrasi mücadelesine yeni bir güç kazandırmak için önemli bir fırsat olarak gördüğü kurultayın toplanmasına imza verdiğini bildiren Oktay, "Sosyal demokrasiye gönülden inanan, bu zamana kadar parti içi demokrasinin yerleşmesi için yaptıklarıyla CHP tarihinde saygın yerini alan Genel Başkanımız  Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarafıma tevcih ettiği Ekonomiden ve İş Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevimden de istifa ettiğimi kamuoyuna arz ederim." ifadesini kullandı

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun diğer bir başdanışmanı Ali Arif Özzeybek de geçen hafta Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinde istifa ettiğini duyurmuştu.

Kurultay çağrısında bulunanlar basın toplantısı düzenleyecek

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise Twitter hesabından, "Olağanüstü kurultay çağrımızın yasal olan 15 günlük süresinin ilk üç gününde kurultay delegelerimizin noter tasdikli toplanan imzalarıyla ilgili son durumu yarın saat 11.00'de TBMM'de düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile açıklayacağız" paylaşımında bulundu.

Ekrem Kerem Oktay kimdir?

Ekrem Kerem Oktay, 1982 yılında Ankara’da doğdu. 

2000 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde okumaya hak kazanan Oktay, 2003 yılında gerçekleştirilen öğrenci konseyi seçimlerinde 10 yıldır öğrenci konseyini elinde bulunduran gruba karşı Başkanlık seçimlerini kazandı. Bu başarının ardından 2004 yılında Prag’da düzenlenen Genç Liderler Zirvesi’ne davet edilerek Türkiye temsilcisi sıfatıyla zirvede yer aldı. 

Lisans eğitiminin ardından kazandığı Jean Monnet bursuyla Leiden Üniversitesi’nde Avrupa Hukuku alanında yüksek lisans derecesi aldı. 

Yüksek lisans eğitiminin ardından Türkiye’ye dönen Oktay, merkezi Ankara’da bulunan bir düşünce kuruluşu olan Türkiye Ekonomi Politika Araştırmaları Vakfı (TEPAV) bünyesinde Analist olarak göreve başladı. Oktay bu kurumdaki görevinde makro ekonomi politikalar ve bu politikaların sürdürülebilirliği üzerine çalışmalar yürüttü. 

Yoğun iş ve eğitim hayatı sırasında öncelik addettiği şekilde partide aktif görevler üstlendi. 2007 yılında Çankaya İlçe Delegesi, Ankara İl Delegesi, ve Kurultay Delegesi olarak seçildi. 2010 yılında Çankaya İlçe, Ankara İl ve Kurultay Delegeliği’ne yeniden seçildi. 33.Olağan ve 18. Olağanüstü Kurultaylar da Parti Meclisi Üyeliği’ne seçildi. 

Oktay, halen Türkiye Ekonomi Politika Araştırmaları Vakfı (TEPAV) bünyesinde Analist olarak çalışmakta ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Doktora Eğitimini sürdürmektedir. 

Ekrem Kerem Oktay’ın uzmanlık alanları; AB Hukuku, Makro Ekonomi Politikalarının Sosyal ve Anadolu Şehirleri’nin Ekonomik Kalkınma Süreçleridir. 

2016 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Oktay'ı Ekonomi ve İş Dünyasından Sorumlu Başdanışman olarak atadı.

Oktay 2018 yılında kendi isteğiyle görevinden istifa etmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar