Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İdlib ve Esad açıklaması

Hande Fırat’ın sunumuyla CNN Türk ekranlarında yayımlanan Gece Görüş programına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İdlib konusunu değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İdlib ve Esad açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
6 Eylül 2018 Perşembe 21:32

Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye iki şey yapmalı. Bunlardan birincisi şu: Esad rejimiyle düşmanlıktan vazgeçip Esad rejimiyle İdlib’deki sorunun çözümü konusunda belli ilkeler çerçevesinde temasa geçmeli. Çünkü Suriye’nin birliği, bütünlüğü, özellikle toprak açısından çök önemi. Esad artık iç savaşta galip geldi, kazandı. ABD, dünya da artık bunu kabul ediyor. Dolayısıyla, Türkiye’nin de bu bağlamda İdlib sorununun Türkiye’nin de çıkarları lehine çözülmesi açısından Esad ile bir görüşme yapmasında yarar var." açıklamasında bulundu.

"Esad kimyasal silah kullanırsa ayağına sıkar"

Rusya’ya, Amerika’ya ve İran’a olası bir göç akınının Türkiye için doğuracağı riskler anlatılmalı diyen Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Esad’ın kimyasal silah kullanması ayağına kurşun sıkması anlamına gelir. Çünkü artık iç savaşı kazanan bir aktör. Bütün Rusya’nın desteği ile Amerika’nın desteği ile İran’ın desteği zaten galip geldi. Bütün o radikal grupları büyük ölçüde İdlib hariç temizledi. Dolayısıyla bu ortamda kimyasal silah kullanması demek ayağına kurşun sıkması demektir. Bu insani açıdan da felaket olur.     

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar